Minijos gatvė: artėjama pabaigtuvių pradžios link

Minijos gatvė: artėjama pabaigtuvių pradžios link

Minijos gatvės rekonstrukcija turėtų būti baigta dar šiemet. Tą žada Klaipėdos savivaldybė, šiuo metu su Uosto direkcija besideranti dėl paskutinio - trečiojo - rekonstrukcijos etapo finansavimo. [CITATA]

"Kaip ir kasmet, metų pradžioje nėra aiškumo dėl projekto finansavimo. Šiuo metu vyksta derybos su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir dėl reikiamos sumos, ir dėl terminų.

Minijos gatvės rekonstrukcijai visiškai pabaigti, t. y. atnaujinti jos atkarpą tarp Kalnupės ir Strėvos gatvių, reikėtų maždaug 6 milijonų litų", - "Vakarų ekspresui" teigė uostamiesčio savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė.

Analogiška situacija buvo ir pernai, kai tarp savivaldybės ir Uosto direkcijos metų pradžioje vyko derybos dėl antrojo etapo darbų finansavimo. Tik tąkart sutartis dėl 7 mln. Lt skyrimo pasirašyta kiek anksčiau - kovo 15-ąją.

Pasak V. Staskonienės, šiųmetinės derybos vyksta "teigiama linkme", tad beveik neabejojama, jog bus skirta reikalinga suma. Tai atsitikti, valdininkės nuomone, galėtų po Velykų.

Tiesa, net jei ir būtų pinigų, dabar pradėti darbų nebūtų įmanoma - kol kas laikosi dar labai didelis įšalas. O šie darbai, bent jau numatytos rekonstruoti atkarpos dalyje tarp Kalnupės ir Naikupės gatvių, turėtų būti reikšmingi - vietoje dabartinių dviejų eismo juostų čia atsiras keturios. Jos bus įrengtos itin plačių šaligatvių sąskaita.

Pėsčiųjų perėjų skaičiaus atkarpoje tarp Kalnupės ir Strėvos gatvių didinti neplanuojama, o pačios perėjos taps iškilios.

Nepaisant pagerėsiančių važiavimo sąlygų, maksimalus leidžiamas greitis šioje Minijos gatvės atkarpoje bus 40 km/h.

Beje, tik po rekonstrukcijos bus įjungtas dar pernai Kalnupės ir Minijos gatvių sankryžoje įrengtas šviesoforas - tuomet, kai jis bus sinchronizuotas su šviesoforu atnaujintoje Naikupės ir Minijos gatvių sankryžoje.

Planuojama, kad vykstant rekonstrukcijai eismas Minijos gatve visiškai uždarytas nebus - ketinama leisti automobiliams važiuoti viena kelio puse, o kitoje tuo metu darbuosis kelininkai.

Tikimasi visus suplanuotus darbus Minijos gatvėje baigti iki šių metų lapkričio. Gatvės rekonstrukcijos vertė - beveik 28 mln. litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder