Mingėje išgelbėtas briedis neišgyveno

Mingėje išgelbėtas briedis neišgyveno

Prieš savaitę Mingės kaime žvejų išgelbėtas jaunas briedžiukas nugaišo.

Ant Minijos upės ledo properšoje įstrigusį jauną briedžiuką asociacijos "Klaipėdos rajono žvejai" nariai ir gamtos apsaugos inspektoriai išgelbėjo praeitą šeštadienį. Vietos veterinaras nukentėjusiam laukiniam gyvūnui suteikė pirmąją pagalbą, Mingės kaimo seniūnaitis jį priglaudė garaže.

Keletą valandų šaltame upės vandenyje murkdęsis gyvūnas buvo nusilpęs ir negalėjo atsistoti ant kojų, todėl pirmadienį buvo išvežtas gydyti į Kauną, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos Stambių gyvūnų kliniką.

Pasak klinikos vadovo Arūno Rutkausko, maždaug vienerių metų amžiaus briedžiukui buvo suleistas maistinių medžiagų netekimą kompensuojantis tirpalas, antradienį atlikta rentgeno nuotrauka padėjo diagnozuoti užpakalinės kojos išnirimą.

"Atrodė, kad briedžiuką pavyks išgelbėti, nes koja nebuvo lūžusi, tik išnirusi. Esame ant kojų pastatę ir labiau nusilpusius gyvūnus, tačiau stresas, kurį patyrė briedžiukas, ir pernelyg jaunas jo amžius nebuvo mūsų sąjungininkas. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį briedžiukas nugaišo. Atlikę skrodimą radome opelių skrandyje, kurios atsiranda nuo streso. Skrodimas patvirtino ir kojos išnirimo diagnozę. Jokių gydymo klaidų nebuvo", - sakė A. Rutkauskas.

Asociacija "Klaipėdos rajono žvejai" briedžiukui, kurį radę žvejai pakrikštijo Sausiu, rinko paramą, ją buvo tikimasi panaudoti gydymui. Pasak asociacijos pirmininko Mindaugo Limonto, geri žmonės laukiniam gyvūnui paaukojo 700 eurų.

"Mes žmonėms šiuos pinigus grąžinsime", - sakė M. Limontas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder