Miesto gimtadienis: kuklus, bet prasmingas

Miesto gimtadienis: kuklus, bet prasmingas

Ketvirtadienį Klaipėda mini 761-ąsias miesto įkūrimo metines. Palyginti su Jūros švente, šventimas kuklesnis.

Pagrindinį oficialų akcentą, Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo ceremoniją, papildė ir dviejų ROTARY klubų iniciatyva įsteigto naujų vėjų ženklo - "Vėtrungės" - įteikimas už inovatyvias idėjas miesto kultūrai.

Ievos Simonaitytės bibliotekos direktoriui, rašytojui Juozui Šikšneliui Rotary klubo “Concordia 1826” “Vėtrungę” įteikė šio klubo prezidentas Arūnas Burkšas. Apdovanojimas J. Šikšneliui buvo skirtas už Klaipėdos krašto istorijos ir kultūros saugojimą bei populiarinimą.

Lietuvos rašytojų sąjungos narė, poetė Dalia Bielskytė, pristatydama Juozą Šikšnelį negailėjo pagyrų jo atliktiems darbams. Jos manymu, J. Šikšneliui įteiktas apdovanojimas jam itin tinka, nes šis apdovanojimas yra skirtas žmonėms, ne tik ieškantiems naujų vėjų, bet ir sugebantiems vėją sukelti, o kaip tik toks, jos nuomone, ir yra Juozas Šikšnelis.

“Pats gražiausias dalykas šioje ceremonijoje yra tai, kad mano kuklūs darbai buvo pastebėti ne Lietuvos valdžios, bet žmonių, kuriuos vienija meilė šiam miestui.” - teigė J. Šikšnelis, įvertindamas jam skirtą nominaciją.

Kita Rotary klubo “Karalienė Luizė” “Vėtrungė” atiteko kultūrų komunikacijų centro direktoriui ir menotyrininkui Ignui Kazakevičiui. Apdovanojimas skirtas už kūrybiškumą, novatoriškas idėjas, kuriomis skatinamas kultūrinis dialogas ir pristatomas menas visuomenei.

Pristatydama šį nominantą, menotyrininkė Goda Giedraitytė Igną Kazakevičių apibūdino kaip kupiną ambicingų idėjų žmogų.

“Jis kaip tikras kuršis drąsiai kirto nepasitikėjimo gijas. Šiandien galim džiaugtis jo užsispyrimo rezultatais.” - tvirtino ji.

2013 m. Klaipėdos miesto kultūros magistro vardas suteiktas tapytojai ir monumentalistei Angelinai Banytei už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai, monumentalios tapybos srityje, įvairiuose Lietuvos miestų viešose erdvėse ir visuomeniniuose interjeruose freskos, mozaikos, grafito technikomis sukurtas monumentaliojo meno kompozicijas. Jai įteiktas vardinis auksinis žiedas su deimantu XVI a. renesansinio žiedo, rasto Klaipėdos piliavietėje, kopija.

Meras Vytautas Grubliauskas, įteikęs šį apdovanojimą,  teigė, kad Klaipėdos miestas yra turtingas kuriančiais žmonėmis ir dirbančiais miesto labui.

Apibūdindamas nueitą menininkės kūrybinį kelią, V. Grubliauskas džiaugėsi, jog pagrindiniai jos darbai buvo sukurti Klaipėdos miestui.

“Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad keturi kūrybinio kelio dešimtmečiai buvo daugiau ar mažiau susiję su Klaipėda, kad labiausiai įsimintini darbai buvo sukurti Klaipėdoje ir Klaipėdai.” - teigė meras.

Pati menininkė dėkojo visiems, ją palaikantiems ir priėmusiems, taip pat ir pačiam pajūrio miestui.

“Noriu padėkoti miestui, kuris mane priėmė” - tarė A. Banytė.

Vakare miestiečiams žadama įspūdinga ugnies ir oro balionų fiesta miesto gatvėse bei Kruizinių laivų terminale - "Ugnies paradas" ir oro balionų akcija "Naktinis švytėjimas".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder