Miesto duobėms lopyti - mažiau lėšų

Miesto duobėms lopyti - mažiau lėšų

Šiemet anksčiau nei įprasta nutirpus sniegui miestas ir vėl nusėtas atsivėrusiomis gatvių duobėmis. Tą liūdnai konstatuoja ir už jų lopymą atsakingi miesto savivaldybės specialistai bei priduria, jog duobių tvarkymui šiemet bus skirta mažiau pinigų nei pernai.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, šiemet miestą duobių atžvilgiu prižiūri du rangovai. Už pietinę dalį atsakinga UAB "VVARFF", šiaurinę - UAB "Lemminkainen Lietuva".

Pagal turimus duomenis pietinėje dalyje dirba 4-7 žmonių komanda. Remontuojamas Šilutės pl., Šilutės pl. ir Baltijos pr. žiedas, Taikos pr. tęsinys link Jūrininkų pr., Kairių g., Smiltelės g. ir kitos atkarpos.

Šiaurinėje dalyje jau pradėjo darbuotis dvi brigados. Jos užsiima Mokyklos g., Joniškio g. Šiaurės pr. ir kitų atkarpų duobių lopymu.

L. Dūdos teigimu, per sausio ir vasario mėnesį uostamiesčio duobių lopymui savivaldybė skyrė jau 41,5 tūkst. litų. Pernai per tą patį laikotarpį skirta 39 tūkst. litų.

Šiuo metu duobės taisomos šaltu asfaltu, mat karšto asfalto gamykla duris atvers tik balandį. Šaltu asfaltu duobes remontuoti kainuoja gerokai brangiau - apie 130 litų už kvadratinį metrą, kai tuo tarpu lopymas karštu asfaltu atsieina 70-80 litų. Tačiau laukti balandžio negalima - savivaldybė sulaukia gausybės gyventojų skambučių ir turi į jų pranešimus reaguoti.

Šiemet gatvių duobių remontui ketinama skirti apie 900 tūkst. litų. Tai, pasak L. Dūdos, apie 10-20 proc. mažiau nei pernai. Dar liūdniau nuteikia faktas, kad įkainiai šiemet didesni nei pernai, nes pabrango medžiagų, darbų kaina.

"Gal ir mažiau gatvių šiemet suremontuosime, tačiau stengsimės, kad bendra eismo sistema nenukentėtų", - sakė vyriausias miesto ūkininkas.

Blogiausia padėtis šiuo metu susidariusi Taikos pr. tęsinyje, Kairių gatvėje. Nors Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, kuriai priklauso dalis šio kelio, jau ruošiasi tos dalies rekonstrukcijai, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės teigimu, savivaldybė savo dalies remontui kol kas nemato finansinių galimybių. Tiesa, manoma, kad abiejų dalių rekonstrukcijos turėtų vykti paraleliai, todėl bus ieškoma išeities.

Beje, administracijos direktorės teigimu, jau pats metas pagalvoti ir apie pagrindinių miesto gatvių - Šilutės pl, Taikos pr. ir Minijos g. kapitalines rekonstrukcijas. Resursų šioms gatvėms remontuoti šiuo metu taip pat nėra, bet būtinybė tai padaryti vis artėja.

"O šiuo metu galime lopyti tik avarines miesto duobes, todėl prašau klaipėdiečių supratimo ir informacijos, nes ji mums tikrai pagelbėja", - sakė J. Simonavičiūtė.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder