Miestas nori gražių gatvių

Miestas nori gražių gatvių

Kitąmet investicijų turėtų sulaukti uostamiesčio J. Janonio bei Joniškės gatvės - rengiamos paraiškos Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšoms šių uostamiesčio arterijų tvarkymui gauti. Tuo metu gyventojams užkliūva kitose gatvėse jau vykdomi darbai.

Gavus paramos, kitąmet ketinama pradėti 1,12 km ilgio Joniškės gatvės atkarpos nuo AB "Klaipėdos baldai" iki Klemiškės g. rekonstrukciją. Bendra šios gatvės techninė būklė vertinama kaip bloga: šaligatviai bei bortai yra sulaužyti arba visai neįrengti, neišspręstas gatvių ir kelių paviršinio vandens nuvedimas. Nieko keisto - 1976-aisiais nutiesta gatvė nuo savo "gimimo" nebuvo iš esmės remontuota. Projekto vertė viršija 10 mln. litų.

Planuojama tvarkyti ir miesto centre esančią J. Janonio gatvę, tiksliau - restauruoti į kultūros paveldo apsaugos zoną patenkantį jos ruožą tarp Herkaus Manto ir I. Kanto gatvių, kurio ilgis - 431,55 m. Gatvės dangos ir šaligatvių restauravimo darbai, skaičiuojama, atsieis per 4 mln. litų.

Prie šių projektų finansavimo turės prisidėti ir savivaldybė.

Miestui planuojant naujas investicijas, gyventojai pasigenda kruopštumo jau vykdomiems darbams: šią savaitę Klaipėdos tarybos Ūkio komiteto nariai, paskatinti gyventojų grupės prašymo, pasižvalgė po Klaipėdos Aukštaičių ir Kražių gatves.

Gyventojų nuomone, bendrovei "Klaipėdos vanduo" čia klojant naujus vandentiekio tinklus, rangovas nepakankamai dėmesio skiria griovių lopymui: dabar gatvės sutvarkytos dalimis, o "senosios" jų pusės išvagotos sunkiasvorių transporto priemonių paliktų provėžų.

Rangovo atstovai savo ruožtu akcentavo, kad darbai dar nebaigti ir neįvertinti valstybinės komisijos. Be to, iš Europos fondų finansuojamame projekte, pasirodo, buvo numatyta lėšų gatvių sutvarkymui atliktų darbų vietose, o ne esminiam remontui.

PASEKMĖS.  Mokyklos g. rajono gyventojai piktinasi vandentiekio klojimo darbų pasekmėmis: juos atlikus, čia sutvarkyta po pusę gatvės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder