"Metų klaipėdiečio 2010" rinkimai

"Metų klaipėdiečio 2010" rinkimai

Baigėsi laikas, skirtas siūlyti kandidatus "Metų klaipėdiečio 2010" rinkimuose. Dėkojame visiems už aktyvų dalyvavimą. Pasiūlėte tikrai nemažai iškilių asmenybių, daug nuveikusių Klaipėdos labui.

Jau rytoj prasidės antrasis rinkimų etapas.

Šiandien redakcija sumuos visus pasiūlymus dėl kandidatų į penkias nominacijas - Metų filantropas, Metų šviesuolis, Meniška siela, Garbės klaipėdietis ir Jaunasis talentas.

Pirmojo etapo metu - nuo spalio 25 dienos iki šiandien - į minėtąsias nominacijas pasiūlyta beveik 100 kandidatų. Į antrąjį etapą pateks po 3 populiariausius kandidatus kiekvienoje iš penkių nominacijų. Už juos nuo rytojaus bus galima balsuoti "Vakarų ekspreso" interneto svetainėje www.VE.lt, taip pat - pildant laikraštyje spausdinamus kuponus ir kt.

Balsavimas tęsis iki gruodžio 2 dienos, kai ir paaiškės nugalėtojai.

Metų klaipėdiečių apdovanojimų vakaras vyks viešbutyje "Amberton". Beje, šiemet visi penki nugalėtojai, be specialių statulėlių, gaus ir piniginius prizus, kuriuos įsteigė prekybos ir pramogų centras "Akropolis" - 1 000 litų čekius.

Pasiūlytų kandidatų sąrašas

I. Metų filantropas

Loreta Bosienė, medicinos centro "Lorna" įkūrėja -  už veiklą Klaipėdoje, nukreiptą prieš narkotikų vartojimą.

Aldas Kliukas, UAB "Pamario restauratorius" direktorius - už nuolatinį Klaipėdos gražinimą meniniais akcentais.

Rita Ilgūnė,VšĮ gyvūnų globos namų "5 pėdutės" steigėja - už rūpinimąsi beglobiais gyvūnais.

Bronislava Lauciuvienė, Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė - už Girulių bibliotekos atgaivinimą naujam gyvenimui, nemokamus renginius.

Juozas Šikšnelis, I. Simonaitytės bibliotekos direktorius - už bibliotekos atgaivinimą, organizuojamus renginius.

Vilius Viktoravičius, kunigas - dvasinis jaunųjų skautų vadovas, anoniminių alkoholikų, lošėjų, pagalbos smurtą patyrusioms moterims grupių prie Marijos Taikos Karalienės bažnyčios kūrėjas. Ne tik žodžiu, bet ir nuoširdžiu pavyzdžiu kviečia žmones prisiminti tikrąsias vertybes.

Kazys Paulikas - už asociacijos "Mano miestas Klaipėda" įkūrimą, idėjos sėkmingą įgyvendinimą.

Artūras Razbadauskas, daktaras, KU dekanas, chirurgas - už neatlyginamas klaipėdiečų sveikatinimo akcijas, senjorų mokymą, vienintelį visoje Lietuvoje.

Aleksandras Gridinas - jau aštuntus metus talkina miesto tvarkymo skyriui (vėliavos iškėlimas ir keitimas ant miesto Muzikinio teatro bokšto). Anksčiau tie darbai buvo apmokami iš miesto biudžeto lėšų. 2008 m. "Gridins enterprise" neatlygintinai sutvarkė Klaipėdos piliavietės vėliavos stiebą.

Audrius Stankus, Klaipėdos Kristaus Karaliaus parapijos zakristijonas - už Klaipėdos Ateitininkų globojimą ir rūpinimąsi parapijos jaunimu, savanorystę dvasinės pagalbos jaunimui centre, dviračių žygio į Lietuvos jaunimo dienas Panevėžyje organizavimą, už nuolatinį jaunimo iniciatyvų palaikymą.

II. Metų šviesuolis

Jolanta Norkienė, visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką!“ (asociacijos „Aš Klaipėdai") lyderė - už Klaipėdos poilsio parko gaivinimą kryptinga veikla ir renginių organizavimu.

Rimantas Balsys, Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto dekanas - už daugybę parašytų vertingų mokslinių publikacijų ir surastą bei daugelį metų sėkmingai palaikomą šiltą bei tikrą kontaktą su studentais.

Aušra Kavaliauskienė, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus darbuotoja - už edukaciją, tautinį ugdymą.

Nijolė Kepenienė - už knygas vaikams ir istorines knygas, almanacho "Baltija" sudarymą.

Juozas Šikšnelis, Romas Klimavičius, Romualdas Martinkus - už Saulės laikrodį.

Antanas Stanevičius, Saulius Jokužys - knygų leidėjai.

Dalia Žukienė, asociacijos "Žalioji banga“ pirmininkė, Akmenos–Danės upės baseino vandens naudotojų bendrijos koordinatorė. Už nuolatinį rūpinimąsi miesto aplinkosauga, iniciatyvą atkurti buvusį Danės grožį.

Antanas Barusevičius, vienas iš profesinių sąjungų lyderių uostamiestyje - už tai, kad kovoja dėl eilinių žmonių teisių, gina jų interesus.

Vitalijus Rodnovas, robotų konstruotojas, susižėręs gausybę apdovanojimų įvairiuose robotų kovų čempionatuose.

Naglis Puteikis, Klaipėdos miesto Tarybos narys - už rūpinimąsi klaipėdiečių interesais.

Bronė Švitrienė, Klaipėdos universiteto šokėjų grupės vadovė - už miesto garsinimą šokėjų pasirodymais tarptautinėse krepšinio varžybose.

Kęstutis Demereckas, leidėjas - už knygas apie Klaipėdą.

Mindaugas Sutkus, Klaipėdos teritorinės ligonių kasos vyriausiasis specialistas informatikos ir statistikos skyriuje - už švietėjišką veiklą sveiktos apsaugos srityje,  nuoširdų bendravimą su žmonėmis, begalines pastangas darbe ir visokeriopą pagalbą neskaičiuojant savo brangaus laiko.

Diana Našutinskaitė, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus edukacijos ir ryšių su visuomene vedėja - ji nuoširdžiu darbu pelnė Klaipėdos miesto mokyklų pagarbą už įvairiapusę veiklą, už įdomių ir prasmingų programų kūrimą, jų praktinį pritaikymą. Už konkursų organizavimą, ugdant tautiškumą ir pilietiškumą.

Marius Vaičikauskas - geriausias 2009-2010 metų Lietuvos viešosios policijos apylinkės inspektorius. Tai žmogus, kuris ne tik dirba negailėdamas savo laiko, bet ir visada padeda nepažįstamiems žmonėms, kurie jo pagalbos net neprašo.

Benediktas Juršys, Evaldas Darulis - už nuolatinį onkologinių ligonių dvasinį palaikymą, vilties bėgimo Klaipėdoje organizavimą, Šv. Pranciškaus onkologijos centro ir vienuolyno statybą.

Salvinija Misikonienė, Respublikinė Klaipėdos ligoninės gydytoja nefrologė – už meilę žmonėms, neapsakomai darbšti ir visus mus, segančiuosius, nuoširdžiai gydanti gydytoja.

 

III. Meniška siela

Vytautas Anužis - už pedagoginę, aktorinę ir režisūrinę veiklą.

Agnija Šeiko, choreografė - už šiuolaikinio šokio propagavimą, festivalio "PLArTFORMA" organizavimą, Klaipėdos garsinimą Lietuvoje ir užsienyje.

Inga Grubliauskienė, Klaipėdos Pilies džiazo festivalio organizatorė  - už pirmosios vaikų džiazo dainų šventės "Naujoji džiazo banga" idėją ir jos įgyvendinimą.

Stepas Januška - muzikantas, dėstytojas  - už vienintelio tokio pobūdžio vokalinio džiazo konkurso "Jazz Voices" organizavimą.

Vytautas Karčiauskas, dailininkas - už skulptūrą "Aš galiu", puošusią Lietuvos paviljoną didžiausioje pasaulinėje parodoje „EXPO - 2010“ Šanchajuje bei kitus tarptautinio masto darbus.

Regina Doseth, Veltinio namų savininkė - už iš paprastų dalykų kuriamus veltinio stebuklus ir parduotuvėlę, pagyvinusią senamiestį.

Anatolijus Pajanok, kirpimo meistras stilistas, šiemet laimėjęs geriausio pasaulyje alternatyvaus įvaizdžio kūrėjo vardą tarptautiniame konkurse "Alternative Hair Show".

Valdas Puidokas ir Vaidas Kvedaras, Viešosios įstaigos "Meno kodas" įkūrėjai - už Klaipėdoje atsiradusią naują kultūros ir pramogų erdvę - "Švyturio menų doką".

Petras Pikšrys, prevencinių filmų projekto "Septyni žingsniai geresnio gyvenimo link" vadovas ir režisierius, JCI viceprezidentas projektams, VDG prevencinio parlamento pirmininkas, aktyvus pilietis.

Rasa Norkutė, rašytoja - už išleistas knygas ir kūrybinę veiklą.

Mindaugas Rojus, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas - už kūrybinę veiklą.

Aleksas Mažonas, pantomomos teatro įkūrėjas - už meniškus pasirodymus miesto renginiuose.

Isroildžonas Baroti, galerijos savininkas, dailininkas - už šią vasarą organizuotą respublikinį skulptūrų projektą "Balta alėja" uostamiesčio M. Mažvydo alėjoje. Šis projektas ne tik papuošė Klaipėdą, sukūrė dar vieną kulturinę erdvę, bet ir sulaukė didelio klaipėdiečių bei miesto svečių dėmesio.

Kristina Kupšienė, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos smuiko mokytoja metodininkė - už nuostabią pedagoginę, kūrybinę veiklą, nenuilstamą entuziazmą ir kantrybę, sėkmingą mokinių paruošimą tarptautiniams bei respublikiniams konkursams.

Kristina Jatautaitė, chorvedė, dainininkė viena iš "Jaunosios džiazo bangos" organizatorių.

Anatolijus Klemencovas, dailininkas - už Jūros šventės puošimą.

Loreta Laurinavičienė, vaikų dailės studijos "Varsa" vadovė - už parodas ir laimėjimus.

Jurga Karčiauskaitė–Lago, dailininkė  - už Klaipėdos menininkų vardo garsinimą.

Mindaugas Bačkus, Klaipėdos kamerinio orkestro vadovas, violončelininkas - už naują muzikinės energijos bangą uostamiestyje. Jo dėka šis kolektyvas įgavo naujų spalvų ir galimybių kurti garsinant Klaipėdos vardą.

Ignas Kazakevičius, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vadovas - už ilgamečių tarptautinių projektų iniciatyvas, tiek priimant užsieniečius menininkus, tiek pristatant Lietuvos meną užsienyje. Ignas - didysis Klaipėdos kultūros tarptautininkas.

Goda Giedraitytė, savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja. Retai atsigręžiame į žmones, kurie administruoja kultūrines veiklas, nors šis darbas - ne mažiau atsakingas, nei pačių kūrėjų. Goda verta titulo už atvirumą, palankumą, už iniciatyvų palaikymą, profesionalią vadybą, ir, be to, už demografinės padėties Klaipėdoje gerinimą - sūnų Vakarį.

Linas Švirinas, atlikėjas, muzikos mokytojas - sėkmingai ir produktyviai rūpinasi vaikų ugdymu muzikos mokykloje (www.grock.lt) ir skiepija jaunimui tokias menines, gyvenimiškąsias vertybes, kurios žmogų iš tikrųjų taurina.

Eglė Jackaitė, aktorė, dainininkė, šokėja - už nuotaikingą dalyvavimą įvairiose TV laidose.

Gediminas Purlys, KU Menų fakulteto profesorius, chorvedys, Marijos Taikos Karalienės bažnyčios vargonininkas, Sumos choro vadovas - už profesinį meistriškumą, kūrybinę, pedagoginę veiklą, meilę ir pagarbą žmogui, Dievui, muzikai bei nepaprastą meniškos sielos grožį.

Renatė Lūšis, dailininkė - už tarptautinių dailės parodų organizavimą, už meno terapiją ligoniams.

IV. Garbės klaipėdietis

Andrejus Simutis, kelto "Lisco Gloria" kapitonas - už tai, kad kelte kilus gaisrui kartu su įgula pasirūpino, jog visi saugiai evakuotųsi, o pats laivą paliko paskutinis, kaip ir dera tikram kapitonui.

Jurgis Aušra - už darbą, kuriuo įrodė, jog ir valstybinės įmonės gali dirbti pelningai bei naudingai (per vadovavimo "Klaipėdos naftai" laikotarpį 2002-2010 m. pabaigė įmonės rekonstrukciją, atidavė 300 mln. litų iki jo paimtų paskolų, išeidamas įmonės kasoje paliko daugiau nei 60 mln. litų).

Vainius Grišius, Saulius Griešius, Erikas Narmontas, Lina Pilibaitytė - 2010 m. liepos 24 d. į Danės upę įmesto Mariaus Šilausko gelbėtojai.

Edmundas Kvederis, "Ąžuolyno" gimnazijos ekonomikos mokytojas ekspertas, ugdantis pasaulinio lygio virtualių įmonių valdymo specialistus, darbą su jaunimu laikantis pasitenkinimu ir pasididžiavimu.

Janina Priluckienė, Jūrininkų ligoninės Nefrologijos ir hemodializių skyriaus vedėja - medikė, kuri, pasak pacientų, savo profesionalumu garsina mūsų miestą iš visos širdies, negalvodama apie darbo valandas ar apdovanojimus.

Kazimieras Budrys  – sportininkas, sporto renginių sumanytojas ir organizatorius, vienintelio pasaulyje šeimų krepšinio turnyro rengėjas, sveiko gyvenimo būdo propaguotojas.

Dalia Bielskytė, onkohematologinių ligonių bendrijos "Kraujas" pirmininkė - už ilgametį rūpinimąsi kraujo vėžiu sergančiais žmonėmis.

Leonidas Donskis, europarlamentaras - už aktyvią visuomeninę veiklą.

Tomas Delininkaitis, klaipėdietis krepšininkas, garbingai atstovavęs Lietuvą pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje.

Saulius Jokužys, leidyklos-spaustuvės įkūrėjas ir vadovas - už renginių rėmimą.

Olga Žalienė, Lietuvos jūrų muziejaus direktorė, - už Jūrų muziejaus renginius, rekonstrukciją.

Algirdas Šumskis, docentas, Klaipėdos chorinės bendrijos "Aukuras" tarybos pirmininkas, Klaipėdos universiteto mišraus choro vadovas, dainų švenčių ir festivalių organizatorius - už chorinės muzikos puoselėjimą ir sklaidą.

Nerijus Kaselis, Respublikinės Klaipėdos ligoninės gydytojas chirurgas - pirmas padarė daugelį operacijų, kurių niekas nedarė iki tol, tai chirurgas nuo Dievo. Be to, nėra kito tokio, kuris taip dalintųsi savo patirtimi su kitais chirurgais.

Viktoras Jermolajevas, Respublikinės Klaipėdos ligoninės gydytojas traumatologas - už naujų technologijų traumatologijoje diegimą bei rezultatyvų gydymą.

Romaldas Sakalauskas, Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas - jo vadovaujama ligoninė vystosi labai dinamiškai, išlaikė stabilumą krizės metu, plečiasi ir labai harmoningai įtraukė į savo veiklą naujus profilius - psichiatriją, tuberkuliozės gydymą.

Klaudija Bobianskienė, Vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja - jai kiekvienais metais tenka rimtai kovoti, kad ligoninė išliktų atskira. O kad šiandien Klaipėdoje turime atskirą Vaikų ligoninę - prisideda prie mūsų vaikų sveikatinimo.

Vinsas Janušonis, Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas - už tai, kad jo vadovaujama įstaiga nudirba didžiausią medicinos darbą mieste. Be šioje ligoninėje teikiamos ekstrinės pagalbos, Akušerijos-ginekologijos, Neurochirurgijos klinikų, kitų profilių, kurių neturi kiti stacionarai, Klaipėdos medicinos neįsivaizduotume.

Bronius Vyšniauskas, treneris - už sportinį ryžtą, sveiką fanatizmą trenerio darbe.

Irena Gailiutė, Respublikinės Klaipėdos ligoninės Nefrologijos skyriaus vyresnioji slaugytoja – ypatingo talento slaugytoja, mokanti organizuoti, bendrauti, slaugyti sergančius, visų laukiama ir mylima klaipedietė.

Viktoras Senčila, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius - sukūrė tarptautinio lygmens kolegijines jūreivystės studijas. Mokykla sertifikuota, su tarptautinėmis akredituotomis programomis.

Valerija Jankūnaitė, etnologė - šiemet apdovanota magistro žiedu.

Rimantas Černiauskas, rašytojas šiemet apdovanotas magistro žiedu.

Irena Virketienė, Klaipėdos universitetinės ligoninės Vertebroneurologijos skyriaus vedėja. Ji yra Lietuvos neurologų draugijos, Lietuvos ir Tarptautinės galvos skausmų asociacijos narė, Klaipėdos krašto neurologų draugijos pirmininkė, Lietuvos skausmo draugijos valdybos, Tarptautinės skausmo studijų asociacijos, Lietuvos soroptimisčių sąjungos Klaipėdos klubo, Amerikos neurologijos akademijos, Europos neurologų asociacijos ir Europos neurologų draugijų federacijos narė. I. Virketienės vadovaujamo skyriaus darbo rezultatai yra labai geri. Darbo patyrimą noriai perteikia jaunesniems kolegoms, studentams. Mėgstama kolektyvo ir pacientų.

Vytautas Staniulis, Klaipėdos universitetinės ligoninės Traumatologijos skyriaus vedėjas - aktyviai ir nuolat įdiegiamos naujovės, skyriuje plečiama artroskopinė kelio ir peties sąnario chirurgija. Darbo patyrimą noriai perteikia jaunesniems kolegoms. Mėgstamas kolektyvo ir pacientų. Skaito pranešimus tarptautinėse konferencijose, yra paruošęs nemažai mokslinių straipsnių, specializuojasi užsienio klinikose. Europos plaštakos chirurgijos draugijos, Lietuvos plaštakos chirurgijos draugijos ir Lietuvos ortopedų- traumatologų draugijos narys.

Vygantas Vareikis, istorikas - už istorinių žinių apie Klaipėdą skleidimą miestiečių tarpe ir už organizuojamas ekskursijas, supažindinančias su Klaipėda.

Virginijus Diržauskas, Klaipėdos Jūrininkų ligoninės Ginekologijos ir endoskopinės ginekologijos skyriaus vedėjas - už tai, kad jis profesionalumu, rūpestingumu ir dėmesingumu savo pacientėms bei būsimoms mamytėms iš visos širdies garsina mūsų miestą.

V. Jaunasis talentas

Eglė Medveckaitė - už Lietuvos talentų atrankoje sudainuotą dainą, sužavėjusią klaipėdiškių ir visos Lietuvos širdis.

Steponas Zonys - už puikų pasirodymą TV laidoje "Lietuvos talentai". Jo sodrus balsas sužavėjo komisiją, klaipėdiečius ir visą Lietuvą.

Emilis Bružas, Klaipėdos miesto "Ąžuolyno" gimnazijos 4d skyriaus moksleivis, šiemet Japonijoje, Tokijuje, vykusioje tarptautinėje chemijos olimpiadoje (IChO) laimėjęs bronzos medalį.

Arnoldas Vitkus, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos abiturientas, šiemet su savo kūriniu "Crono Viper" laimėjęs pasaulinį kompiuterinės grafikos konkursą.

Marija Kamarauskaitė, "Solo" konkurso 2009 m. nugalėtoja. Savo nuostabiu balsu keri visus.

Romanas Andrejevas ir Kristijonas Gukauskas - už Vokietijoje vykusiame pasaulio hiphopo, "electric boogie“ ir breiko čempionate vaikų "electric boogie" duetų kategorijoje laimėtus aukso medalius.

Lina Grinčikaitė, lengvaatletė - už sportinius pasiekimus.

"Nervas", jaunimo grupė - už jaunatvišką muziką ir kūrybą, už veržlumą ir nepasidavimą sunkumams. Už sėkmę konkurse "Dvi minutės šlovės" ir patekimą į finalą.

Aida Milvydaitė, pirmoji nepriklausomoje Lietuvoje moteris - pramoginio laivo kapitonė.

Antanas Mažonas, floristas - už įgimtą talentą ir kūrybą.

Anatolijus Pajanok, stilistas - už alternatyvaus įvaizdžio kūrimą Londone tarp garsiausių pasaulio stiliaus meistrų.

Aurimas Didžbalis, sportininkas sunkiaatletis - būdamas 19 metų pasiekė sportinių aukštumų. Pasaulio (iki 20 metų) čempionas ir Senojo žemyno (iki 23 metų) čempionas.

Modestas Vitkus, Klaipėdos miesto savivaldybės jaunimo reikalų kordinatorius - už talentą suburti aplink save jaunus klaipėdiečius ir sėkmingai vykdyti projektus, susijusius su jaunimo reikalais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder