Merai atvirai: ne visi darbai pavyko

Merai atvirai: ne visi darbai pavyko

Baigiantis metams „Vakaro žinios“ kalbino visų šalies savivaldybių merus apie reikšmingiausius metų darbus ir tikslus, kurių nepavyko pasiekti. Kuo džiaugiasi ir dėl ko liūdi merai?

Neringos meras Darius JASAITIS:

- Džiaugiamės, kad atsirado pliažas žmonėms, laikantiems gyvūnus. Pagaliau yra susitarimas su Smiltynės perkėla, keltai kelia visą naktį, neringiškiai dėl to tikrai atsikvėpė, nebėra įkalinti. Prasidėjo Purvynės gatvės rekonstrukcija ir vyksta labai sparčiai.
Nepavyko Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plano pakeitimai nei prie anos Vyriausybės, nei prie šios. Žemesnės institucijos dėl jo nesutaria ir Vyriausybei ant stalo nekrenta. Tai didžiausia problema.

Klaipėdos rajono meras Vaclovas DAČKAUSKAS:

- Pavyko užbaigti Gargždų daugiafunkcio centro techninį projektą, kurio vertė apie 20 mln. eurų. Nepavyko pradėti Gargždų kultūros centro renovacijos dėl projektuotojų kaltės. Laimi už mažą kainą ir paskui apeliuoja, kad neturi žmonių ir nėra kam dirbti. Tikimės, kad iki metų galo darbo projektą užbaigsime ir, gavę statybos darbų leidimą, galėsime skelbti konkursą.

Kretingos rajono meras Juozas MAŽEIKA:

- Pagaliau Kretingoje užbaigėme Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos statybą. Gruodžio 21 dieną biblioteką atidarysime. Kitas darbas - tranzitinis kelias per Kretingą, vadinamasis Šiaulių plentas į Palangą. Mes iki Kalėdų užbaigsime kelią su nauju tiltu. Kas nepavyko? Tikėjausi, kad spartesnis į priekį žingsnis bus dėl sporto komplekso statybos, ji vyksta, bet norėtųsi, kad greičiau. Priežastis - nėra rangovų, darbo jėgos.

Šilutės rajono meras Vytautas LAURINAITIS:

- Labiausiai džiaugiamės estakados statyba, čia ne tiek savivaldybės, bet bendras darbas su Vyriausybe. Džiaugiamės, kad mūsų šalies ministras pirmininkas įsiklausė į bendruomenės norus. Estakada jau beveik pastatyta.
Šilutėje planuojame statyti baseiną, tai irgi didelis ne vienų metų noras. Žinokite, nėra to, ko nepavyko, projektai toliau vykdomi.

Palangos meras Šarūnas VAITKUS:

- Rugsėjo pabaigoje VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija Šventosios uosto valdymą oficialiai perdavė Palangos miesto savivaldybei. Šiais metais Palangoje prasidėjo medinės Kurhauzo dalies atgimimas - gruodį užbaigti Kurhauzo medinės dalies pamatų restauravimo darbai, rengiamas ir Kurhauzo pastato medinės dalies restauracijos bei pritaikymo projektas. Kaip vieną iš reikšmingiausių šių metų darbų reikėtų įvardinti ir miesto baseino statybą. Tai - tiek palangiškių, tiek miesto svečių labai laukiamas objektas, kuris duris atverti turėtų kitų metų pradžioje.

O štai Šventosios aikštės rekonstrukcijos darbai šiemet vyko kiek lėčiau, nei tikėjomės.

Klaipėdos meras Vytautas GRUBLIAUSKAS:

Pagrindinis darbas - miesto multifunkcinio baseino atidarymas. Džiaugiamės, kad Sąjūdžio parką užbaigėme ir atidarėme. Tai ryškūs objektai, kurių gyvenimas prasidėjo šiais metais.
Galų gale iš mirties taško išjudėjo ir Memelio miestas, tai teritorija, kuri išskirtinai svarbi miestui. Pavyko suderinti su privačiais investuotojais, su institucijomis, - galų gale Memelio miestas turi savo šeimininką. O nepavyko miesto bendrojo plano koncepcija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder