"Memelio miestas" miestiečių įsileisti nenori

"Memelio miestas" miestiečių įsileisti nenori

Klaipėdos miesto valdžia norėtų, kad miestiečiai turėtų daugiau galimybių patekti prie vandens ir ragina UAB "Memelio miestas" įsileisti žmones į savo teritoriją bei suteikti priėjimą prie krantinių. Tuo tarpu "Memelio miesto" atstovai tokios galimybės nemato.

Klaipėdos savivaldybės Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila pristatė idėją, kad klaipėdiečiai "Memelio miesto" teritorijoje galėtų lankytis kasdien, o ne tik per didžiąsias miesto šventes. Jo teigimu, tokiam sprendimui neprieštarautų ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Tuo metu UAB "Memelio miestas" generalinis direktorius Darius Anužis tikino tokios galimybės šiuo metu nematantis. Esą dalis teritorijoje esančių krantinių turi pasienio ir muitinės režimo statusą, todėl priėjimas prie jų turi būti griežtai ribojamas. Prie kitų krantinių, D. Anužio teigimu, nuolat švartuojasi vienokie ar kitokie laivai, todėl tektų rinktis tarp jų ir miestiečių.

Rinktis laivus "Memelio miesto" vadovas sakė privalantis, mat pernai uosto direkcija padidino žemės nuomos mokestį 120 procentų: "Ekonominė situacija taip išsukinėja rankas, kad esi priverstas pamiršti apie geranoriškumą miestiečių atžvilgiu."

A. Vaišvila prieštaravo šiems teiginiams ir priminė, jog laivai taip pat švartuojasi Kruizinių laivų terminale ar Danės krantinėse, tačiau prie jų prieiti niekas netrukdo. Be to, jo teigimu, savivaldybė taip pat gali pakelti žemės mokestį, todėl geriau susitarti gražiuoju.

D. Anužis tikino, jog net ir esant kitokiai ekonominei situacijai miestiečių laisvai įleisti į šią teritoriją nepavyktų. Esą teritorijoje vykdomi įvairūs darbai, stovi portaliniai kranai, teritorijos nuomininkai atlieka laivų remonto darbus, todėl miestiečiams čia lankytis būtų nesaugu, o jei nutiktų kokia nors nelaimė, atsakyti taip pat turėtų "Memelio miestas".

Anot D. Anužio, yra svarstomos šiokios tokios galimybės. Nors pernai ir nenusisekė, šiemet vėl ketinama įrengti vasaros terasą su įėjimu iš Šiaurės rago pusės. Joje vyktų nedideli kultūriniai renginiai. Taip miestiečiams būtų atverta dalis teritorijos. Be to, "Memelio miesto" generalinis direktorius neatmetė ir Tarybos nario Algirdo Grublio pasiūlytos galimybės teritorijoje įrengti daug diskusijų mieste keliantį žuvų turgų. Tiesa, D. Anužis tikino prieš kelerius metus jau bandęs tai padaryti, tačiau susidūręs su įvairiais trukdžiais.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai, išklausę "Memelio miesto" vadovo nuomonės, vis tiek nusprendė lengvai nepasiduoti ir teigė teritorijos šeimininkus dar "paspausiantys".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder