Mažiesiems palangiškiams  - naujos vaikų žaidimų aikštelės

Mažiesiems palangiškiams - naujos vaikų žaidimų aikštelės

Šeimoms draugiškoje Palangoje, gerinant miesto infrastruktūrą, kasmet atsižvelgiama ne tik į suaugusių miestiečių bei svečių, bet ir į vaikų poreikius. Vienas įgyvendinamų mažiesiems skirtų projektų – modernių žaidimų aikštelių įrengimas daugiabučių namų kiemuose.

Kurorto komunalininkai ką tik baigė montuoti dešimt modernių vaikų žaidimo aikštelių Palangos bei Šventosios daugiabučių namų kiemuose. Nauji, ryškiaspalviai įrenginiai pirmomis rugsėjo dienomis bei rugpjūčio pabaigoje pradžiugino mažuosius Klaipėdos plento, Sodų, Druskininkų, Medvalakio, Kastyčio, Vasaros ir Lieknų gatvėse esančių daugiabučių gyventojus.

Modernuose aikštelėse jaunųjų palangiškių ir šventojiškių džiaugsmui įrengtos dvigubos klasikinės sūpynės ir daugiafunkciniai žaidimų įrenginiai su čiuožyklomis, laipynėmis, praturtinti ir žaidimų namukais, kitomis atrakcijomis. Šie įrenginiai yra atsparūs gamtiniam poveikiui, išmarginti ryškiomis spalvomis. Artėjant vasarai žaidimų aikštelėse bus įrengtos ir smėlio dėžės.

Neabejojama, kad naujose aikštelėse žaisdami vaikai patirs ne tik bendravimo malonumą, bet ir daugiau judės, taigi – lavės jų raumenys, koordinacija.

Iš viso šią vasarą kurorte įrengta dvylika erdvių, skirtų mažųjų laisvalaikiui – birželį mažieji palangiškiai buvo pradžiuginti dviem naujomis žaidimų aikštelėmis. Jos įrengtos Druskininkų ir Medvalakio gatvėse esančiuose daugiabučių namų kiemuose. Čia įrengtos karuselės, spyruoklinės, klasikinės ir balansinės sūpynės, smėlio žaidimų aikštelės su stogeliais ir suoleliais bei daugiafunkciniai mažųjų pramogoms skirti įrenginiai su laipiojimo sienelėmis, čiuožyklomis, liepteliais, virvėmis ir kitomis dalimis.

Modernūs ryškiaspalviai įrenginiai, skirti įvairių amžiaus grupių vaikams – iki dvejų metų, dvejų – septynerių bei septynerių – dvylikos metų. Aikštelės saugios – aptvertos, tėvų patogumui čia įrengti ne tik takai, bet ir suolai.

Dėmesys Palangos daugiabučiuose gyvenančių vaikų poreikiams skiriamas kasmet – pirmosios modernios žaidimų aikštelės kurorte įrengtos dar 2012-aisiais – mažuosius pradžiugino Vaikų parkas bei skvere, esančiame ties pravažiavimu nuo Sodų g. iki Taikos g., įrengta moderni vaikams skirta erdvė. Prieš porą metų atnaujintos mažiesiems skirtos erdvės, esančios Laukų, Sodų, Ganyklų gatvių daugiabučių namų kiemuose Palangoje, taip pat – ir Žuvėdrų gatvėje Šventojoje.

Praėjusiais metais populiarusis Vaikų parkas, įrengtas greta pušyno ir jūros, Naglio al. ir Šermukšnių g. sankirtoje buvo praturtintas dviem papildomais įrenginiais (karusele 4-12 metų vaikams ir sūpynėmis 2-12 metų vaikams).

Visi jauniesiems palangiškiams skirti žaidimų įrenginiai yra ne tik žaismingi, bet ir sertifikuoti bei saugūs.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder