„Mars Lietuva“ atvėrė duris būsimiems specialistams

„Mars Lietuva“ atvėrė duris būsimiems specialistams

Renginyje „Karjeros diena @Mars“ – technologinių specialybių studentai ir studijas planuojantys moksleiviai

Gargžduose įsikūrusios bendrovės „Mars Lietuva“ iniciatyva suburti būsimųjų įmonės specialistų bendruomenę įgyja pagreitį: karjeros renginys „Karjeros diena @Mars“ šiemet pritraukė apie 80 dalyvių – studentų ir vyresniųjų klasių moksleivių.

Įmonės teigimu, šis renginys – vienas iš „Mars Lietuva“ atrastų būdų spręsti opią specialistų stygiaus problemą.

„Mars Lietuva“ karjeros renginys vyko antrus metus iš eilės.

Jo dalyviai – Kauno technologijų universiteto (KTU), Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir Klaipėdos universiteto inžinerijos ir maisto technologijos specialybių studentai.

Be to, į renginį šiemet atvyko ir vyresniųjų klasių moksleivių, svarstančių rinktis inžinerines studijas, grupė.

„Bendrovės „Mars Lietuva“ vienas iš pagrindinių penkių principų – bendradarbiavimas. Bendradarbiaujame ir su savo būsimais darbuotojais – studentais, todėl nutarėme kasmet pakviesti juos į karjeros dieną įmonėje.

Dalis renginio dalyvių apsisprendžia atlikti vasaros praktiką „Mars Lietuva“, o apie penktadalis praktikantų vėliau įsidarbina įmonėje.

Jau po pirmojo renginio įsitikinome, kad tai – vienas iš efektyvių būdų atremti dabartinius darbo rinkos iššūkius“, – sako bendrovės „Mars Lietuva“ Personalo skyriaus vadovė Viktorija Kriščiūnaitė.

„Karjeros diena @Mars“ renginio dalyviai galėjo pasižvalgyti po „Mars Lietuva“ gamyklą, susipažinti su joje gaminama produkcija, atliko inžinerines užduotis.

„Mars Lietuva“ karjeros dienoje apsilankę studentai, norintys atlikti praktiką įmonėje, galėjo užpildyti tam skirtas anketas.

Trijų mėnesių vasaros praktiką įvairiuose bendrovės padaliniuose kasmet atlieka apie 10 studentų.

Keletas aktyviausių karjeros dienos dalyvių renginio pabaigoje buvo apdovanoti galimybe pabūti „šešėliais“ įmonėje „Mars Lietuva“ – suderintą dieną praleisti su vienu iš „Mars Lietuva“ skyrių vadovų ir iš arti susipažinti su darbo įmonėje specifika.

„Mars Lietuva“ ryšys su studijuojančiųjų bendruomene – abipusiai naudingas. Ateitį planuojantiems jaunuoliams sudarome galimybę pasitikrinti, ar jiems tinka mūsų kompanijos darbo principai, veiklos pobūdis, žmonės, aplinka, o įmonė savo ruožtu telkia potencialius įmonės specialistus ir įvertina jų gebėjimus“, – pažymi V. Kriščiūnaitė.

Bendrovė, siekdama užmegzti kuo glaudesnius kontaktus su besimokančiaisiais, taip pat nuolat dalyvauja įvairių Lietuvos aukštųjų mokyklų rengiamose karjeros dienose.

„Mars Lietuva“, tarptautinės korporacijos „Mars Incorporated“ antrinė bendrovė Lietuvoje, jauniems specialistams siūlo tiek vietos, tiek tarptautinės karjeros galimybes – įmonėje esama pavyzdžių, kuomet praktikanto pozicijoje Gargždų gamykloje startavęs specialistas vėliau įsitvirtino tarptautinėje vadovų komandoje.

Karjeros galimybėmis įmonėje, įsikūrusioje Klaipėdos regione, domisi ir nuo uostamiesčio nutolusių miestų universitetų auklėtiniai.

Bendrovės teigimu, į pajūrį jaunąją specialistų kartą traukia ne tik perspektyvi karjera, bet ir Klaipėdos, vieno iš jaunatviškiausių ir sparčiausiai investicijas pritraukiančių Lietuvos miestų, reputacija.

Šiuo metu įmonėje „Mars Lietuva“ dirba apie 820 darbuotojų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder