Liepų gatvėje - dar vienos sankryžos šmėkla

Liepų gatvėje - dar vienos sankryžos šmėkla

Dėl Joniškės gatvės rekonstrukcijos akivaizdžiai automobiliais "papilnėjusi" Liepų gatvė uostamiesčio vairuotojams nebėra ta magistralė, kuria būdavo patogu įvažiuoti į miestą ar jį palikti.

Tiesa, problemą bandoma spręsti koreguojant šviesoforų veiklą. Savotišką darbą atliko ir pati eismo reguliavimo valdymo įranga - sugedus šviesoforui, stovinčiam sankryžoje su Artojo gatve, pastebėta, jog transporto srautai Liepų gatvėje piko valandomis ištirpsta greičiau.

Be to, pailgintos kitoje sankryžoje - su Šiaurės prospektu - esančio šviesoforo fazės. Tie, kurie rytais Liepų gatve važiuoja miesto centro link, dabar turi 10 sekundžių daugiau, tiek pat - ir vairuotojai, vakarais važiuojantys priešinga kryptimi, iš miesto.

Ketvirtadienį savivaldybės Saugaus eismo komisija spręs, ar sankryžoje su Jaunystės gatve nereikėtų įrengti laikino šviesoforo, mat dabar, padidėjus srautams, į Liepų gatvę sunku pasukti Paupių kvartalo gyventojams. Greičiausiai to daroma nebus, mat preliminari laikinojo šviesoforo įrengimo sąmata - pernelyg didelė.

NAUJA sankryža Liepų gatvėje gali atsirasti tarp Klaipėdos-Liepojos kelio viaduko ir Jaunystės gatvės.

Tuo metu "Vakarų ekspresą" pasiekė žinia, kad Liepų gatvėje gali atsirasti dar viena, visiškai nauja šviesoforu reguliuojama sankryža. Ji būtų įrengta tarp Jaunystės gatvės ir kelio Klaipėda-Liepoja (A13) viaduko.

Šiuo metu šioje Liepų gatvės vietoje - paprasčiausi laukai, tačiau grupė fizinių ir juridinių asmenų čia planuoja daugiabučių namų kvartalą. Pagal jų sumanymą, kairiojoje Liepų gatvės pusėje (važiuojant viaduko link) turėtų būti pastatyta 19 keturių-šešių aukštų daugiabučių namų, žemiau Danės upės link - dar 200-250 kotedžo tipo namų.

Detalusis teritorijos planas jau parengtas, dabar su įvairiomis institucijomis derinami techniniai projektai, vienas iš kurių ir yra į būsimąją gyvenvietę vesiančio kelio sankryžos su Liepų gatve projektas.

Kitoje Liepų gatvės pusėje irgi atsiras nauja gatvė - čia taip pat planuojamos gyvenamųjų namų statybos, tad sankryža, įvertinant planuojamų naujakurių skaičių, turėtų būti didelė - su šviesoforais ir skiriamosiomis saugumo salelėmis.

Tiesa, kada ji bus įrengta, visiškai neaišku, nes dar negauti namų statybos leidimai. Nežinia ir tai, ar projekto vystytojai apskritai pasiryš namų statyboms dabartinio sunkmečio sąlygomis.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder