Kviečia pavasarinė Poilsio parko talka

Kviečia pavasarinė Poilsio parko talka

Balandžio 27-ąją, 10-13 val., Klaipėdos poilsio parke vyks pavasarinė talka, o po jos - šventė. Klaipėdiečiai kviečiami pasijusti tikrais savo miesto šeimininkais ir prisidėti prie savo aplinkos puoselėjimo.

Pasak visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" vadovės Jolantos Norkienės, šiemet parke pirmą kartą bus ne tik renkamos šiukšlės ir sausuoliai, bet ir genimi krūmai.

"Ankstesniais metais to neleisdavo daryti savivaldybė. Šįsyk sutarėme su talkos partneriais UAB "Klaipėdos želdiniai", kad įmonės specialistai prižiūrės žmonių grupes, genėsiančias krūmus, duos reikiamus įrankius bei suderins reikiamus leidimus su savivaldybe. Tai iš tiesų džiugu, nes žinome, jog savivaldybė neturi lėšų parkui tinkamai tvarkyti, todėl norime prisidėti savo energija ir darbais.

Džiaugiamės ir tuo, kad Klaipėdos miesto savivaldybė šiemet taip pat tapo mūsų partnere. Ji suteiks mums konteinerius, išveš šiukšles. Apskritai labai malonu, jog neturėdami piniginių lėšų susiradome net 9 draugus-partnerius, kurie padės šį renginį įgyvendinti", - džiaugėsi J. Norkienė.

Po talkos šurmulys parke nesibaigs. Klaipėdiečiai kviečiami likti šventėje, kurios metu skambės padėkos, vyks viktorina, bus dalinami prizai, karšta arbata, skambės muzika.

Pirmoji visuotinė talka Poilsio parke vyko 2010 metais. Tuomet ji tapo masiniu reiškiniu - susirinko apie 1 000 žmonių. Dvi vėlesnės talkos sutapo su akcija "Darom", todėl sulaukta kiek mažiau entuziastų. Šiemet talkos metu "Darom" akcija nevyks, todėl tikimasi 2010-ųjų renginio sėkmės.

Prisijungti prie paskutinįjį mėnesio šeštadienį vyksiančios talkos kviečiami visi norintieji. Atvykstantiems į talką miestiečiams tereikia atsinešti gerą nuotaiką, mat organizatoriai pasirūpins įrankiais, maišeliais ir pirštinėmis. Tai padaryti bus paprasčiau, jei ketinantys dalyvauti užsiregistruos el. paštu [email protected] arba tel. 8 686 85468 (Jolanta).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder