Kuršių mariose pradedama turistinė laivyba

Kuršių mariose pradedama turistinė laivyba

Nuo birželio 1 dienos reguliarius reisus į Kuršių neriją pradeda keleiviniai laivai iš Drevernos ir Šilutės. Žmonės bus plukdomi iki rugsėjo 1-osios.

Vienas populiariausių ir dažniausių reisų panoraminį denį turinčiu laivu „Benas“ – iš Klaipėdos rajone esančio Drevernos kaimelio į Juodkrantę. Pirmadienį-ketvirtadienį iš rytinio marių kranto laivas plauks 10, 15 ir 18 val., iš Juodkrantės į Dreverną – 10.30, 16.30 ir 18.30 valandą.

Penktadienį-sekmadienį reisai bus vykdomi keturis kartus per dieną: iš Drevernos 10, 12, 16 ir 18 val., iš Juodkrantės – 10.30, 12.30, 17.30 ir 18.30 valandą. Skelbiama, kad kelionės trukmė – 20 minučių.

Bilietas suaugusiam asmeniui į vieną pusę kainuoja 5 eurus, senjorams – 2,5 euro, vaikams nuo 3 iki 12 metų – 2,5 euro, o mažieji keliautojai iki 3 metų plukdomi nemokamai.

Už dviratį teks papildomai sumokėti 1 eurą. Laivas „Benas“ gali plukdyti iki 50 žmonių ir iki 20 dviračių. Tie, kurie rinksis kelionę iš Juodkrantės į Dreverną, šiame jaukiame pamario žvejų kaimelyje gali aplankyti ant marių kranto stūksantį apžvalgos bokštą, etnografinę laivadirbio Jono Gižo sodybą.

Mažųjų laivų uoste veikia restoranas, siūlantis vietos žvejų pagautų žuvų patiekalų. Galima išsinuomoti vandens dviračius, valtis, irklentes, yra tinklinio aikštelė, teniso kortai. Juodkrantėje laukia visų pamėgta pamario promenada su lauko kavinėmis, rūkytų žuvų pardavimo vietos, mistinis Raganų kalnas, Bloksbergo promenada ir kt.

Nuo birželio 1-osios laivybos sezoną pradeda ir „Kuršių deltos ekspresas“ – laivas, kuriame telpa iki 90 keleivių, plukdys žmones iš Šilutės mažųjų laivų uosto (Uosto g. 9) į Nidą ir atgal. Jo reisai numatomi birželio 1, 2, 8, 9, 14, 15 ir 16 dienomis, o nuo birželio 21-osios iki rugsėjo 1 dienos – kasdien.

Kelionė upėmis ir mariomis iš Šilutės į Nidą trunka apie dvi valandas. Bilietas suaugusiam asmeniui į vieną pusę kainuoja 11 eurų (už dviratį papildomai mokama 2 eurus), vaikams nuo 3 iki 15 metų – 8 eurus (papildomas 1 euro mokestis už dviratį). Laivas iš Šilutės uostelio išplaukia 8.30 val., o iš Nidos atgal į Šilutę – 18 valandą.

Turizmo specialistai tikina, kad galimybė pasiekti Kuršių neriją ar iš jos – pamarį vandens keliais kasmet vis populiarėja. Dauguma žmonių savo mašinomis nuvyksta į Dreverną arba Šilutę, ten jas palieka, keliasi į Neringą, joje turiningai praleidžia pusdienį ir vakarop grįžta į žemyną.


© Lietuvos žinios

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder