Kuršių mariose - pavojingos properšos

Kuršių mariose - pavojingos properšos

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja, kad vyraujant teigiamai oro temperatūrai, Kuršių marių ledas tampa nestabilus.

Remiantis informacija, gauta iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės ir Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnio, Kuršių mariose susidarė daug didelių ir pavojingų properšų, o dėl poledinės vandens tėkmės ledas gali būti paplautas ir suplonėjęs.

Centras kartu su kitomis tarnybomis nuolat budi ir yra pasiruošę suteikti pagalbą nelaimės ištiktiesiems, tačiau sudėtingos gamtos sąlygos apsunkina gelbėjimo operacijų vykdymą, todėl ne visuomet jos gali baigtis sėkmingai. Siekiant išvengti galimų nelaimių, centras ragina gyventojus būti atsakingus už savo gyvybes, saugotis patiems ir nelipti ant nestabilaus ledo.

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, svarbiausia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešti apie įvykį, jo vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote) ir savo kontaktinį telefono numerį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder