Kurs filmą apie Klaipėdos rajoną

Kurs filmą apie Klaipėdos rajoną

Klaipėdos rajono savivaldybės turizmo tarybos posėdyje pristatyta reprezentacinio filmo apie Klaipėdos rajoną scenarijus ir internetui skirto klipo grafinio dizaino koncepcija, aptartos apžvalgos aikštelės Gargždų bažnyčios bokšte ir Gargždų karjerų teritorijoje treniruočių bazės įrengimo galimybės.

Filmas: emocingas, patrauklus, inovatyvus

Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė, pristatydama filmo scenarijų ir grafinio dizaino koncepciją, akcentavo, kad filmas bus neilgas, jame bus patraukliai užfiksuoti ir parodyti rajono lankytinų vietų vaizdai, kurie įdomiai ir šiuolaikiškai atsiskleis ir internetui skirtame klipe. Filmą, kurio preliminari trukmė – iki 15 min, VšĮ „Baltų Atlantida“ ketina baigti iki spalio 7 dienos.

Kalbėta, kad kuriant filmą būtų galima laikytis keturių vandenų krašto ašies, apie kurią dėlioti lankytinus objektus, parodyti patrauklias turistams veiklas. Pasiūlyta bent trumpai pateikti informaciją ir apie rajone veikiančius verslus bei įmones, kad būtų galima įsivaizduoti, kuo Klaipėdos rajono gyventojai gyvena, kuo verčiasi, kaip patys leidžia laisvalaikį.

Posėdžio dalyviai diskutavo, kokiomis kalbomis būtų demonstruojamas filmas, kokios galimos papildomos temos, − pavyzdžiui, iškilios, istorinės asmenybės, Klaipėdos rajono gyventojų kasdienės veiklos, vandens pramogos, − baidarės ir žvejyba, konkūrai Priekulėje ir Dargužiuose.

„Tai turi būti filmas, pristatantis turizmo ir poilsio galimybes, todėl filmo kūrėjai, atsižvelgę į visas išsakytas pastabas ir pasiūlymus, turės dar koreguoti ir papildyti scenarijų“, − sakė Turizmo tarybos pirmininkė Rūta Cirtautaitė.

Apžvalgos aikštelė Gargžduose: kur ir kaip?

Jau turime apžvalgos aikštelę Drevernoje, tačiau rajono centre apžvalgos aikštelė iš tiesų būtų gana įdomi ir, tikėtina, vertinga atrakcija turistams ir patiems miestiečiams, nes apžvelgti iš tiesų turime ką.

Raimonda Kučinskaitė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja, priminė, kad jau ne kartą dėl šios idėjos buvo kilusios diskusijos, kad apžvalgos aikštelę tiktų įrengti Gargždų bažnyčios bokšte. Statybos ir kelių priežiūros skyriui buvo suformuota užduotis išsiaiškinti technines tokios aikštelės įrengimo galimybes, tačiau paaiškėjo, kad įrengti aikštelę bažnyčios bokšto viduje galimybių visgi nėra, − nebent tektų ją statyti bokšto išorinėje pusėje. Gargždų bažnyčios klebonas tokiam sprendimui nepritaria.

Posėdžio dalyviai diskutavo apie antro bažnyčios bokšto pastatymą, − tam būtų reikalingos didelės lėšos, o bažnyčia finansiškai prisidėti negalėtų. Taip pat buvo aptartos kitos galimybės pastatyti, įrengti apžvalgos bokštą Gargždų parke ar šalia Kalniškės piliakalnio.

Nutarta siūlyti Administracijos direktoriui įpareigoti Architektūros ir urbanistikos skyrių rengiant Gargždų miesto parko techninį projektą ieškoti galimybių parko teritorijoje pastatyti apžvalgos bokštą.

Gargždų karjerų teritorijai – dar vienas įdomus pasiūlymas

R. Cirtautaitė informavo, kad yra paskelbtas kvietimas teikti projektinius pasiūlymus dėl regiono projektų įgyvendinimo pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014−2020 metų programos priemonę „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ ir paprašė R. Mikalausko, VšĮ „Gargždų futbolas“ direktoriaus, pristatyti idėją dėl galimo projektinio pasiūlymo.

Idėja posėdžio dalyviams pasirodė labai įdomi: Gargždų karjerų teritorijoje įrengti treniruočių bazę su natūralios dangos aikščių kompleksu bei apgyvendinimo patalpomis. Preliminariais skaičiavimais 6 ha plote galėtų būti įrengtos 8 pilnų matmenų futbolo aikštės bei tinklinio, krepšinio aikštelės, kita infrastruktūra. Jau buvo kreiptasi į Lietuvos futbolo federaciją dėl prisidėjimo prie projekto įgyvendinimo, − LFF, jei projektas būtų įgyvendinamas, skirtų futbolo inventorių bei galėtų pirkti aikščių nuomos, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas įvairaus amžiaus vaikinų ir merginų rinktinių treniruočių stovykloms.

Stovyklavietės įrengimas Gargždų karjerų teritorijoje prisidėtų ne tik prie Klaipėdos rajono plėtros strateginio plano iki 2020 m. įgyvendinimo, tačiau ir prie Klaipėdos rajono turizmo plėtros iki 2020 metų plano, Vandens telkinių (karjerų) teritorijos pritaikymo rekreacinei veiklai vystyti galimybių studijos bei Kempingų įrengimo pajūrio ir pamario zonose galimybių studijos pasiūlymų įgyvendinimo. Čia galėtų apsistoti ir poilsiautojai, stovyklavietė galėtų būti naudojama ir kitoms sporto šventėms, renginiams ir iš tiesų būtų išskirtinė šalyje. Informacija apie treniruočių bazės įrengimą Gargždų karjerų teritorijoje bus pristatyta ir Strateginio planavimo darbo grupės ir Strateginio planavimo komisijos posėdžiuose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder