Kurorto šventė Palangoje - su šimtu renginių

Kurorto šventė Palangoje - su šimtu renginių

Savaitgalį, gegužės 25-27 dienomis, Palanga kvies į tradicinę Kurorto šventę "Myliu Palangą 2018", skelbiančią aktyviojo poilsio sezono pradžią. Šiemet palangiškiai ir miesto svečiai vasarą pasitiks su ypač gausia kultūrine, pramogine ir sporto programa bei vienu ryškiausių akcentų - Palangos tiltą nušviesiančiais šventiniais fejerverkais.

Programoje - ir kultūra, ir sportas

"Kurorto šventė pastaraisiais metais siejama su aktyviojo poilsinio sezono atidarymu, kadangi apskritai kurortinis sezonas Palangoje prasideda kur kas anksčiau - kartu su vasario mėnesį vykstančia stintų švente", - pastebėjo vienas iš kurorto šventės organizatorių "Palangos renginiai" atstovas Nerijus Stasiulis.

Viso savaitgalio metu Palangoje vyks per šimtas renginių, kuriuose dalyvaus net 5 tūkst. dalyvių. Kurorto šventės programą papildys dešimtys sporto renginių - "Myliu Palangą 2018" sutampa su didžiausiu Lietuvoje sporto festivaliu "Sportas visiems", kurį N. Stasiulis pavadino "sporto Dainų švente".

"Į šį festivalį jau daugelį metų iš visos Lietuvos suplūsta sporto mėgėjai, kurie savo laisvalaikį leidžia įvairiuose sporto klubuose, treniruotėse bei mankštose. Taigi kurorto šventės programą papildys daugybė sporto įvykių, šokių ir kitų veiklų, į kurias bus siekiama įtraukti ir šventės lankytojus", - pabrėžė šventės organizatorius.

Įteiks Mėlynąją vėliavą

Vienas įdomiausių akcentų penktadienio renginių programoje - modernizuoto folkloro koncertas "Išgirsk šimtmečių jūrą", kuris skirtas folkloro ansamblio "Mėguva" 30-mečiui. Tądien 18.30 val. Jūratės ir Kastyčio skvere vyksiančiame renginyje dalyvaus gausios jaunimo pajėgos iš Kauno, Šilalės, Priekulės, Klaipėdos, Kretingos ir Palangos, o koncertą vainikuos visiems puikiai žinoma folkroko grupė "Žalvarinis".

Šeštadienio programa prasidės tradiciškai - 8 val. keliaudamas gatvėmis Palangos orkestras žadins miestą. Prabudus šventės lankytojams, jie bus kviečiami dieną pradėti aktyviai ir dalyvauti sporto festivalio renginiuose.

Kultūrinė programa tądien prasidės vidurdienį kartu su Palangos koncertų salėje vyksiančiu vienuoliktuoju šalies vaikų ir jaunimo šokių festivaliu-konkursu "Ant bangos".

Vienas reikšmingiausių kurorto šventės akcentų - 18 val. vyksiantis oficialus Palangos aktyviojo turistinio sezono atidarymas bei Mėlynosios vėliavos įteikimas. "Džiaugiamės, jog Palangos paplūdimys ties Birutės parku atitinka visus europinius ekologijos ir švaros standartus, ir jam bus suteiktas aukščiausias tarptautinis pripažinimas - Mėlynoji vėliava", - džiaugiasi šventės organizatoriai.

Dangų nušvies įspūdingi fejerverkai

Vakarinę muzikinę programą Jūratės ir Kastyčio skvere pradės keturiasdešimtmetį šiemet švenčiantis Simirishamno orkestras iš Švedijos karalystės.

Vėliau scenoje pasirodys talentingi jauni palangiškiai bei miesto žvaigždėmis vadinami atlikėjai. 20 val. scenoje pasirodys Elvina Milkauskaitė, kuri prieš keletą metų dalyvavo "X faktoriuje" ir "Lietuvos balso" konkurse, bei pastarojo konkurso praėjusių metų finalininkė Paulina Skrabytė.

Temstant mikrofoną perims vienas ryškiausių vyresnės kartos atlikėjų palangiškis Edmundas Kučinskas, šiemet minintis 45-erių metų scenoje sukaktį. Vakaro programą griausmingai vainikuos "Lietuvos balso" šeštojo sezono mokytojų šou kartu su įspūdingais fejerverkais.

Šurmuliuos kermošius "Palangos Juzė"

Visą šventinį savaitgalį Palangoje šurmuliuos kurorto šventės simbolis - tradicinis kermošius "Palangos Juzė". Čia bus galima ir akis paganyti, ir įsigyti tautodailininkų dirbinių bei gardaus maisto. Kiekvienais metais organizatoriai siekia atrinkti pačius geriausius, sertifikuotus tradicinių amatų meistrus bei kulinarus, kurie savo dirbiniais ar maisto produktais reprezentuoja pajūrio kraštą.

Ateinantį savaitgalį Palangoje tikimasi sulaukti ne vienos dešimties tūkstančių vasaros išsiilgusių žmonių iš visos Lietuvos. "Srautai Palangoje kurorto šventės metu kasmet yra milžiniški, ir jų tiksliai apskaičiuoti tiesiog neįmanoma. Galiu tik spėti, kad per tris dienas renginiuose apsilanko bent 30-40 tūkst. žmonių. Tiems, kurie dar tik planuoja dalyvauti šventėje, reikėtų suskubti užsirezervuoti vietą nakvynei, nes jau dabar dėl nuomojamų kambarių stygiaus Palangoje žmonės jų ieško ir Šventojoje bei Kretingos rajone", - penktadienį informavo N. Stasiulis.

Šventės organizatorius džiaugiasi, kad turizmo bei verslo atstovai sudaro sąlygas svečiams į Palangoje vykstančius kultūrinius, kulinarinius ar sporto renginius atvykti ne tik vasarą, bet ir visus metus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder