Kurortas tikisi sulaukti daugiau užsienio turistų

Kurortas tikisi sulaukti daugiau užsienio turistų

Praėjusį mėnesį Palangos oro uoste pradėtas vykdyti skrydis į Vokietijos miestą Dortmundą teikia vilties Lietuvos kurortui šią vasarą sulaukti daugiau turistų.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė "Vakarų ekspresui" sakė, kad paprastai Palangos viešbučiuose didžiąją dalį kambarių rezervuoja atvykusieji pailsėti iš kitų Lietuvos miestų. Tačiau ši vasara statistikos rodiklius gali pakoreguoti.

"Palangoje kol kas vietiniai turistai sudaro didesnę viešbučių klientų dalį. Tai nestebina, nes tai yra kurortas, todėl vietinių turistų skaičius didesnis nei užsieniečių. Tikimės, kad naujas maršrutas iš Dortmundo į Palangą įsibėgės ir suaktyvins turistų srautą. Užsienio turistų skaičiaus augimo tikrai laukiame. Tačiau rezultatus įvertinti galėsime tik po sezono", - sakė I. Valaitienė.

Pasak Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės, prieš mėnesį viešbučių užimtumtas vasarai Palangoje siekė 30 procentų. Panašus turėti išlikti ir artimiausiomis dienomis.

"Skaičiai įprasti. Tokiu metu paprastai tiek išankstinių rezervacijų ir būna. Tačiau vis labiau artėjant vasarai kas savaitę užsakymų daugėja", - teigė I. Valaitienė.

Kalbėdama apie viešbučių kainas ji ragino įvertinti siūlomų paslaugų paketą.

"Kainos viešbučiuose - labai įvairios. Kaip kiekvienas individualus viešbutis planuoja savo kambarių užsakymą, taip ir daro. Vieni paleidžia išankstinius pardavimus su akcija, kiti - paskutinės minutės pasiūlymus. Svečiams paprastai siūlomas platus pasirinkimas.

Klientui reikia būti budriam ir bandyti kainas palyginti, įvertinti siūlomos paslaugos turinį ir išsirinkti geriausią pasiūlymą", - patarimus dalijo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

INFORMACIJA

Palangos oro uostas pernai aptarnavo beveik 5 tūkst. skrydžių. Šiais metais jau aptarnauta daugiau nei 68 tūkst. keleivių ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, keleivių skaičius padidėjo net 27 proc.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder