Kultūros magistro žiedas - mylimo miesto atsakas

Kultūros magistro žiedas - mylimo miesto atsakas

Tradiciškai per miesto gimtadienį pagerbtas Klaipėdos kultūrai išskirtinai nusipelnęs asmuo: pirmadienį iškilmingos ceremonijos Piliavietėje metu auksinis kultūros magistro žiedas pirmąkart įteiktas žurnalistų gildijos atstovei - kultūros propaguotojai Ritai Bočiulytei.

"Šią kalbą mintyse kartojau kasdien jau 25-erius metus - tiek gyvenu Klaipėdoje. Ir įsitikinau, kad nėra tokių žodžių, kuriais galėčiau išreikšti, ką jaučiu šiam miestui ir jo žmonėms", - atsiėmusi apdovanojimą emocingai kalbėjo jau daugelį metų dienraščio "Klaipėda" leidžiamo kultūros priedo "Durys" sudarytoja.

Žurnalistės teigimu, "susižadėti" su miestu jai yra garbė, atsakomybė ir įsipareigojimas bei stimulas tolesnei kūrybinei veiklai. "Galbūt šiam miestui reikia ir kultūros žurnalo?" - apie galimus ateities planus užsiminė ji.

Kultūros magistrę šiemet birželį išrinko komisija, kurią sudarė Klaipėdos meno tarybos nariai, meras Vytautas Grubliauskas bei savivaldybės administracijos kultūros skyriaus vedėja Jolanta Braukylienė.

Anot mero, R. Bočiulytė apdovanojimo nusipelnė už ryškų kultūros pėdsaką, paliktą ne tik Klaipėdoje.

Šiemet kultūros magistro titului Klaipėdos miesto kultūros institucijos, kūrybinės sąjungos ir kitos organizacijos buvo iškėlusios aštuonias kandidatūras.

Klaipėdos kultūros magistro vardu menininkai ir kultūros darbuotojai pagerbiami už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai. Tradiciškai per miesto gimtadienį magistrams, kurių kasmet gali būti išrinkta daugiausia trys, įteikiamos regalijos - auksinis žiedas, atkartojantis renesanso laikotarpio žiedą, aptiktą Piliavietėje, ir statusą patvirtinantis dokumentas.

2003-2011 m. išrinkti 23 kultūros magistrai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder