Kretingoje pajudėjo bibliotekos statyba

Kretingoje pajudėjo bibliotekos statyba

Kretingos rajono savivaldybė iš valstybės biudžeto gavo 300 tūkst. Lt Kretingos bibliotekai statyti. Į samanoti imančią bib-liotekos statybvietę grįžo bendrovės “Ringesta” statybininkai.

- Darbo turėsim apie du mėnesius. Montuojame vidinio fasado metalo konstrukcijas, vėliau į jas bus statomos stiklo vitrinos,- apie vykdomus darbus kalbėjo “Ringestos” vadovas Almantas Skruibys, pažymėjęs, jog gautų 300 tūkst. Lt (tai visi šiemet šiai statybai skirti pinigai) visoms fasado konstrukcijoms sumontuoti neužteks.

Kada bus kita pinigų injekcija į užsitęsusią statybą, A. Skruibys neprognozavo. “Kaip rajono vadovai sugebės išprašyti”, - tarstelėjo jis.

“Ringesta” konkursą Kretingos bibliotekai statyti laimėjo pasiūliusi 15,2 mln. Lt kainą. Statybą pradėjo 2008 metais. Įskaitant šiuos 300 tūkst. Lt, bibliotekos statybai iki šiol gauta apie 3 mln. Lt. A. Skruibys neatmetė tikimybės, kad valstybei taip trupinant pinigus, kai ką iš to, kas pastatyta, gali tekti ir perstatyti.

Pernai tokią pat, kaip Kretingoje, biblioteką pradėjo statyti Skuode. “Ringestos” vadovai svarstė galimybę rungtis dėl šio objekto statybos, tačiau atsisakė sužinoję, kad ir tai statybai pinigai nėra garantuoti.

“Mūsų turimomis žiniomis, pernai šiai Skuodo statybai skyrė 300 tūkst. Lt. Pajuokavom, kad nė tvorai aptverti neužtenka. Nepatinka šita valstybės politika, kai neturėdami pinigų pradėtoms statyboms užbaigti pradeda naujas”, - kalbėjo A. Skruibys.

Pagal tai, kaip lig šiolei skiriamos lėšos Kretingos bibliotekai statyti, statyba gali tęstis dešimtmetį ir daugiau.

"Pajūrio naujienos"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder