Kretingoje ir Palangoje rikiuojasi kandidatai į Seimą

Kretingoje ir Palangoje rikiuojasi kandidatai į Seimą

Iki Lietuvos Respublikos Seimo (LRS) rinkimų – spalio 11 d. – likus keturiems pilniems mėnesiams aiškėja kandidatai į Seimą Kuršo ir Mėguvos vienmandatėse rinkimų apygardose.

Vyriausiajai rinkimų komisijai pakeitus vienmandačių apygardų ribas nebeliko Kretingos-Palangos rinkimų apygardos.

Pagal naują Lietuvos valstybės vienmandačių rinkimų apygardų žemėlapį, Kretingos rajono savivaldybės rinkėjai išskirti į dvi vienmandates apygardas – Kuršo ir Mėguvos.

Kuršo vienmandatę rinkimų apygardą sudaro 45 Kretingos miesto ir dalies Kretingos bei Skuodo rajonų rinkimų apylinkės, turinčios per 37 tūkst. rinkėjų. Mėguvos apygardoje yra 21 apylinkė, kuriose balsuoti turėtų per 31 tūkst. rinkėjų, tarp jų ir iš Kretingos rajono Piliakalnio, Laukžemės, Lazdininkų, Rūdaičių ir Vydmantų apylinkių (visose jose – per 3 tūkst. 700 žmonių).

Kuršo vienmandatinėje rinkimų apygardoje didžiumą rinkėjų sudaro Kretingos rajono savivaldybės, Mėguvos – Palangos miesto gyventojai.

„Pajūrio naujienų“ turimomis žiniomis, Mėguvos vienmandatėje apygardoje kol kas skelbiama viena kandidatė į LRS – Svetlana Grigorian. Ją iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).

S. Grigorian palangiškė, dalyvavo Palangos miesto savivaldybės tarybos ir mero rinkimuose.

Kovojant dėl mero posto, ilgamečio Palangos mero konservatoriaus-krikščionio demokrato Šarūno Vaitkaus neįveikė, liko antra. Politikė vadovauja LSDP Palangos skyriui, aktyvi Palangos miesto savivaldybės tarybos narė, tarybos opozicijos lyderė.

Dirba vienoje privačioje kompanijoje, užsiimančioje investicijų pritraukimu į Lietuvą, kompanijos vadovo pavaduotoja, yra atsakinga už pagalbą investuotojams tvarkant reikalus Lietuvos Respublikos valdžios institucijose, už investuotojų motyvavimą.

Kuršo vienmandatėje rinkimų apygardoje aiškūs keturi kandidatai į Lietuvos Parlamentą ateinančiai ketverių metų kadencijai.

Pirmas savo sprendimą kandidatuoti į Seimą dar vienai kadencijai yra pareiškęs dabartinis LRS narys (prieš 4 metus į Seimą jį išrinko Kretingos–Palangos vienmandatės rinkimų apygardos rinkėjai), gydytojas, diplomatas Antanas Vinkus.

A. Vinkų kandidatu į Seimą Kuršo vienmandatėje rinkimų apygardoje yra iškėlę dviejų politinių partijų – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Kretingos skyriai.

A. Vinkus nepartinis, nedalyvaus rinkimuose pagal minėtų dviejų partijų kandidatų sąrašus.

„Šioje kadencijoje A. Vinkus vieningai dirbo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovais Seime Lietuvos žmonėms.

Per Nepriklausomybės laikotarpį A. Vinkus yra vienas aktyviausių, kuriuos buvo išrinkę kretingiškiai, parlamentarų – prie jo priimamojo Kretingoje durų nuolatos būna interesantų eilė.

Mums garbė, kad toks brandus politikas patikėjo mūsų skyriui deleguoti jį į Seimą naujai kadencijai. Jo sėkmės atveju būtų užtikrinta ir pradėtų darbų tąsa“, – kodėl pasirinko kandidatu nepartinį A. Vinkų, aiškino LVŽS Kretingos skyriaus pirmininkė Dalia Martišauskienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder