Kretinga ruošiasi atlaidams ir miesto šventei

Kretinga ruošiasi atlaidams ir miesto šventei

Tradiciniai Šv. Antano atlaidai ir miesto šventė šiemet Kretingoje prasidės birželio 1 dieną ir truks iki pat birželio 17 dienos.

Šventinėje programoje bus galimybė išgirsti ansamblių ir grupių iš Lietuvos bei užsienio, taip pat - geriau pažinti šv. Antaną Paduvietį bei mūsų dienų palaimintąjį - arkivyskupą Teofilių Matulionį.

„Atlaidai, kuriuos lydi šventinių renginių gausa, visų pirma, yra dvasinė patirtis, leidžianti geriau pažinti Dievą ir Jo malonę“, - sako Kretingos Viešpaties Apreiškimo švč. M. Marijai parapijos klebonas pranciškonas Antanas Blužas.

Ypač jis kvietė skirti laiko Švenčiausiojo Sakramento adoracijai bei šlovinimui.

Visų atlaidų metu bažnyčios šventoriuje esančioje koplyčioje vyks nuolatinė Švč. Sakramento adoracija, kurioje bus meldžiamasi už Kretingos miestą - policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojus, kultūros ir žiniasklaidos darbuotojus, Kretingos rajono savivaldybės politikus ir administraciją, miesto ligonius, slaugytojus ir medicinos darbuotojus, mokslo darbuotojus, nevyriausybines organizacijas, šeimas ir jaunimą.

Birželio 12 dieną numatyta programa jaunimui. Vakare Šv. Antano rūmų salėje vyks džiaugsmingas maldos ir šlovinimo vakaras su Klaipėdos katalikiško jaunimo šlovinimo grupe „Dėl Tavęs“.

Birželio 13-ąją, pagrindinę šv. Antano atlaidų dieną, 18 valandą vyks iškilmingos šv. Mišios, o po jų - suneštinės vaišės, dainos ir šokiai bažnyčios šventoriuje. Programą ves Vilniaus jėzuitų gimnazijos folkloro ansamblis, Vilniaus mokytojų namų vaikų ir jaunuolių folkloro ansamblio „Reketukas“, Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos folkloro ansamblis „Lygaudė“ ir Kretingos kultūros centro jaunimo folkloro ansamblis „Kitep“.

Birželio 14 dieną Šv. Antano rūmų salėja vyks filmo „Palaimintas kankinys. Žvilgsnis į arkivyskupą Teofilių Matulionį“ peržiūra, o birželio 17-osios vidurdienį Lietuvos šv. Kazimiero provincijos ministras br. Algirdas Malakauskis pakvies į mokymą „Šv. Antanas Paduvietis - mūsų šventasis“.

Kretingos miesto svečių taip pat lauks kino vakaras ir galimybė po atviru dangumi pažiūrėti Mindaugo Survilos filmą „Sengirė“, taip pat bardų muzikos vakaras „Baltas paukštis“ ir gausybė atlikėjų Kretingos miesto estradoje, tarp kurių grupės „Rondo“ ir „Božolė“ choro koncertas, Kauno bigbendas ir Marijos Naumovos (Latvija) koncertas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder