Kretinga nori gražesnių prieigų

Kretinga nori gražesnių prieigų

Kretingos rajono savivaldybė nusprendė sutvarkyti pagrindines įvažiavimo vietas - skelbia supaprastintą atvirą projekto konkursą Kretingos miesto ir rajono ribas žyminčių ženklų projektų idėjoms.

Teigiama, kad riboženklių paskirtis - ne tik žymėti ribas, bet ir reprezentuoti Kretingą, todėl konkurse aktyviai kviečiami dalyvauti architektai, dizaineriai, projektavimo specialistai, reklamos įmonės.

Kretingos rajono savivaldybė riboženklių projektus vertins pagal estetinį išraiškingumą, idėjos originalumą, riboženklio santykį ir sąryšį su aplinka, medžiagų atsparumą ir prieinamumą. Konkurso sąlygose taip pat nurodyta, kad riboženkliai turėtų išlaikyti vientisumą, turi turėti bendrą idėją, bet nebūtų vienodi, sudarytų harmoningą visumą su numatyta pastatymo vieta.

Kretingos miesto ribą žyminčiame ženkle turi būti numatytas autonominis apšvietimas, gali būti įkomponuotas miesto herbas. Pageidaujama, kad idėjos projekte parenkamos medžiagos būtų ilgaamžės ir kokybiškos, be to, turėtų būti paskaičiuota preliminari projekto įgyvendinimo kaina.

Komisijos sprendimu trijų prizinių vietų laimėtojai, geriausiai projekto reikalavimus atitikę projektai, kiekvienai konkurso daliai (miestui ir rajonui) atskirai bus apdovanoti prizais. Tam iš Savivaldybės biudžeto pirmosios vietos nugalėtojams bus skirta po 500 eurų, antrosios vietos laimėtojams numatyta skirti po 300 eurų premiją, trečios - po 100 eurų.

Riboženklių projektų idėjų laukiama iki birželio 10 dienos.

"Tikimės sulaukti įdomių ir originalių pasiūlymų, ir tuomet ieškosime galimybių kuo greičiau įvažiavimo į Kretingos miestą ir rajoną vietas papuošti naujais ir įsimintinais įvaizdžio elementais", - sakė sudarytos komisijos pirmininkas Povilas Černeckis, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Konkursui pateiktus projektus po pirmo vokų atlėšimo žadama viešinti Savivaldybės interneto svetainėje www.kretinga.lt, o vizualiniai ženklo sprendimai bus eksponuojami Savivaldybės administracijos patalpose Kretingoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder