Konferencija

Gruodžio 2 d., Neringos savivaldybės administracijos salėje (Taikos g. 2, Nida), vyks konferencija, skirta visuomenės sveikatos priežiūros specialistams, bendrosios praktikos gydytojams, pedagogams, socialiniams pedagogams, slaugytojams, tėvams "Sveikatą stiprinanti mokykla. Jos kūrimo gairės."

Sveikatą stiprinančių mokyklų koncepcija Europoje buvo išplėtota per paskutinįjį dešimtmetį. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO), Europos Bendrija (EB), Europos Taryba (ET) ir kitos organizacijos dalyvavo tiriant sveikatos ugdymą bei sveikatos stiprinimą mokyklose.

1980 metais parengtas ir sėkmingai išbandytas sveikatos ugdymo projektas buvo pagrindas kuriant sveikatą stiprinančių mokyklų projektą. Projekto iniciatorės buvo 4 Europos šalys. Šiandien projekto darbe dalyvauja 43 Europos šalys. 1993 m. kovo 1 d. į Europos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklą buvo priimta ir Lietuva.

Tarptautinis moksleivių gyvensenos tyrimas, kuriame dalyvauja ir Lietuva, parodė, kad projekte dalyvaujančių mokyklų moksleivių elgesys, turintis įtakos sveikatai, daugeliu aspektu palankesnis, palyginti su kitų mokyklų moksleivių elgesiu. 1997 m. atliktas Tarptautinio sveikatą stiprinančių mokyklų projekto Lietuvoje veiklos veiksmingumo vertinimas parodė, kad mokyklos, dalyvaujančios šiame projekte, vykdo kompleksinę koordinuotą sveikatos stiprinimo ir sveikatos ugdymo (tiek formaliojo, tiek neformaliojo) veiklą, apimančią įvairias veiklos sritis, pasitelkiant kitų bendruomenės narių iniciatyvą ir institucijų paramą. Sveikatą stiprinančios mokyklos koncepcija yra priimtina Lietuvos bendrojo lavinimo mokykloms, ja grindžiama sveikatos stiprinimo ir ugdymo veikla yra veiksminga. Tai sudaro geras prielaidas sveikatos stiprinimo ir ugdymo veiklos plėtrai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder