Koncertų salės rekonstrukcija: sparčiau, nei planuota

Koncertų salės rekonstrukcija: sparčiau, nei planuota

Palangoje intensyviai vyksta garsiosios vasaros estrados rekonstrukcija, neatpažįstamai pakeisianti esamą pastatą.

Šiuo metu statybų aikštelėje apstu technikos bei darbininkų – jau pakloti lauko vandentiekio ir nuotekų tinklai, iki projektinio gylio (per 7 metrų) išgilinta iškasa būsimajam pastatui, rengiami koncertų salės pamatai. Birželio pradžioje pradės kilti pastato sienos.

Pasak koncertų salės rekonstrukcijos darbus atliekančios UAB „Conresta“ direktoriaus pavaduotojo gamybai Tomo Grėbliausko, darbų tempai džiugina – šiandien yra padaryta daugiau, nei numatyta darbų grafike.

Naujoji Palangos koncertų salė savo formą įgaus dar šiais metais – iki metų pabaigos iškils pastato sienos, bus uždengtas stogas. Kitąmet prasidės vidaus įrengimo darbai.

Moderni, maždaug 4 tūkst. kv. metrų koncertų salė senosios vasaros estrados vietoje duris lankytojams atvers 2015 m. pabaigoje. Rekonstruotas pastatas įgys apvalią formą ir bus pritaikytas veikti ne tik šiltuoju sezonu, bet apskritus metus.

Koncertų salėje bus įrengtas 2200 sėdimų žiūrovų vietų amfiteatras su apie sceną išdėstytomis žiūrovų vietomis. Numatyta ir galimybė žemesnįjį amfiteatro lygį transformuoti į horizontalaus grindų paviršiaus salę. Tuomet sėdimų ir stovimų vietų skaičius salėje didės, o kartu atsiras galimybė per keletą minučių pakeisti patalpos žiūrovinę dalį iš amfiteatro į konferencijų salę ar tuščią erdvę. Taigi tą pačią dieną salėje galės vykti keletas skirtingo pobūdžio renginių.  

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, kurorto gyventojai su nekantrumu laukia koncertų salės rekonstrukcijos pabaigos. „Džiugu, kad jau kitąmet mieste atsiras nauja erdvė įvairiems kultūriniams renginiams, koncertams. Apskritus metus čia vyksiantys renginiai neabejotinai praturtins kultūrinį Palangos gyvenimą bei į kurortą privilios daugiau svečių iš kitų šalies miestų“, – kalbėjo Š. Vaitkus.

Meras akcentavo, jog projektuojant naująjį pastatą, didžiulis dėmesys buvo skiriamas akustikai, tad koncertai naujojoje salėje skambės išskirtinai gerai. „Tuo Palangos salė išsiskirs iš daugelyje miestų esančių arenų, kurios labiau pritaikytos sporto renginiams, o ne koncertams“, –pabrėžė Š. Vaitkus.  

Koncertų salės rekonstrukcijai iš 2007-2013 m. ES finansinės paramos skirta 10 mln. litų. Iš viso šie darbai pareikalaus maždaug 25 mln. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder