Klaipėdos senamiestyje klega Kaziuko mugė

Klaipėdos senamiestyje klega Kaziuko mugė

Klaipėdos senamiestyje nuo šeštadienio ryto klega kleketuoja tradicinė Kaziuko mugė. Tiek žmonių ši miesto dalis seniai beregėjo.

Nuo pat ankstaus ryto darbavosi minios prekybininkų, atvažiavusių iš visos Lietuvos. „Paragaukite karšto alaus, gyvas ir šviežias, tiesiai iš Pasvalio“, - tiesė stiklinę prekybininkas.

„Pirkite riestainių, švieži, ką tik iš krosnies“, - savo prekę gyrė kitas.

Tačiau klaipėdiečiai labiausiai ieškojo verbų ir lašinių. Būtent toks įspūdis susidarė pažvelgus į milžiniškas eiles, nusidriekusias prie alksnio dūmais kvepiančių paviljonų, kuriuose vyko gyva prekyba rūkytais mėsos gaminiais.

Beje, norint per klaipėdiečių, susirinkusių į ankštą Teatro aikštę ir Turgaus gatvę, minią prasibrauti reikėjo gerokai pasidarbuoti alkūnėmis. Tačiau prekybininkai skundėsi, kad pirkėjų mažai ir jie nelinkę išlaidauti. Pirkėjai savo ruožtu keikė prekybininkus, kurie nepraleido progos ir plėšė devynis kailius. Penki riestainiai – 5 litai, pusė litro alaus – 5 litai, ant iešmo suverti ir aliejuje pagruzdinti bulvių griežinėliai – 5 litai, medinis šaukštas – 15 litų, verbos – 30 litų. Už varganą litą galėjai nusipirkti cukrinį gaidelį ant pagaliuko.

Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos meras, visus, susirinkusius į Teatro aikštę pavadino Kazimierais ir Kazimieromis. „Nesuklysiu, kad Kazimiero vardo diena yra vienas labiausiai švenčiamų vardadienių tiek Lietuvoje, tiek aplinkinėse valstybėse. Galbūt todėl mes visi esame šiek tiek Kazimierai ir Kazimieros“, - kalbėjo V. Grubliauskas.

Mugė vyks ir sekmadienį nuo 8 iki 16 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder