Klaipėdos rajono savivaldybėje – svečiai iš Zelenogradsko

Klaipėdos rajono savivaldybėje – svečiai iš Zelenogradsko

Klaipėdos rajono savivaldybėje lankėsi Dargužių kaimo bendruomenės ir Kaliningrado srities Zelenogradsko rajono savivaldybės atstovai, kurie Administracijos direktoriaus pavaduotojai Ligitai Liutikienei pristatė planuojamą vykdyti projektą.

Dargužių kaimo bendruomenės pirmininkas Sergejus Ivanovas ir Zelenogradsko rajono savivaldybės atstovas Pavelas Borovikovas planuoja bendradarbiaudami vykdyti projektą pagal 2014–2020 m. Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programą, parengtą pagal Europos kaimynystės priemonę, kuri finansuojama Europos Sąjungos ir Rusijos Federacijos lėšomis. Norint dalyvauti projekte, reikalinga ir Savivaldybės, kaip projekto partnerės, parama. Projektą norima vykdyti pagal vieną iš programos teminių tikslų – vietos kultūros skatinimą ir istorinio paveldo išsaugojimą. Prioritetas pagal šį tikslą teikiamas istorinio ir gamtos paveldo atkūrimui ir pritaikymui, kultūros, kultūrinių tinklų kūrimo ir turizmo plėtros skatinimui.

Zelenogradsko rajono savivaldybės atstovai pristatė jų savivaldybėje veikianti vikingų miestelį, kuriame vyksta įvairūs kultūriniai renginiai, festivaliai, edukaciniai užsiėmimai, stengiamasi lankytojams leisti iš arčiau pajusti vikingų kultūrą, supažindinti su jų tradicijomis, papročiais. Svečiai tikisi, kad dalyvavimas projekte jiems leis praplėsti vikingų miestelį. Dargužių kaimo bendruomenė norėtų dalyvauti projekte ir iš gautų lėšų taip pat pastatyti keletą namelių, atspindinčių, pavyzdžiui, kuršių kultūrą. Tokioje erdvėje taip pat galėtų vykti įvairūs renginiai, užsiėmimai. Manoma, kad tokia vieta turėtų skatinti turizmą. Planuojama bendra projekto vertė – 200–250 tūkst. eurų. Projekto partnerėms bendrai prie projekto reikėtų prisidėti 10 procentų.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė džiaugėsi bendruomenės iniciatyvumu, pasidalinta svečių patirtimi ir pasiūlė pateikti tikslesnę informaciją apie planuojamą projektą, paskaičiavimus, aiškiai aprašyti ir pristatyti idėją. Tuomet bus galima svarstyti, ar Savivaldybė dalyvaus šiame projekte.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder