Klaipėdos rajono komisarei patinka naujoji uniforma

Klaipėdos rajono komisarei patinka naujoji uniforma

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė į rajono sportininkų pagerbimo vakarą atėjo vilkėdama naująja Lietuvos policijos uniforma ir atkreipė aplinkinių dėmesį. „Labai patogi, komfortabili apranga“, – susidomėjusiesiems paaiškino komisarė.

Lietuvoje naujo pavyzdžio uniformos pradėtos dalyti nuo šių metų rugsėjo. Kartu su nauja uniforma pareigūnai sulaukė ir naujo pavyzdžio taktinių batų, pagamintų Vokietijoje. Batai pasižymi labai aukšta kokybe ir patogumu. Šiais metais pasikeitė ir pareigūnų aprūpinimo tarnybine uniforma tvarka. Kiekvienas pareigūnas gauna individualų komplektą, kuriame yra supakuota jam skirta uniforma. Naujo pavyzdžio tarnybinėmis uniformomis visus policijos pareigūnus planuojama aprūpinti iki 2019 metų pirmo pusmečio pabaigos.

Naujos uniformos komplekto kaina siekia 1 139 eurus, į komplektą įeina labai daug įvairių dalių. Pareigūnas gauna dvejas kelnes, du bliuzonus, 4-erius vasarinius marškinėlius, trumpą žieminę striukę, džemperį, vasarinius batelius, dvi poras batų pailgintais aulais, dvejus marškinėlius trumpomis rankovėmis, 2-us plonus apatinius drabužius, šiltus apatinius drabužius, amunicijos diržą su podiržiu, šaliką (kaklamautę), liemenę su atšvaitais, odines pirštines, vasarinę ir žieminę kepures, pareigūno ženklą.

Prieš porą metų nuspręsta pakeisti tarnybinės uniformos komplektą: atsisakyti kostiuminės uniformos ir daugiau dėmesio skirti lauko uniformai bei medžiagai, iš kurios ji būtų pagaminta, įvertinus, kad dauguma pareigūnų reaguoja į įvykius ir mažiau laiko praleidžia kabinete. Komplekte numatyti trijų rūšių apatiniai termodrabužiai, kurie suteikia galimybę pareigūnui gerai jaustis su uniforma įvairiomis oro sąlygomis.

Lietuvoje yra daugiau nei 8 tūkst. policininkų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder