Klaipėdos rajone žmonėms dovanojo trispalves

Klaipėdos rajone žmonėms dovanojo trispalves

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio sukakčiai, dalijamos trispalvės Klaipėdos rajono gyventojams.

Šią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybės Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas kartu su savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėju Edgaru Kuturiu, vyriausiuoju specialistu Remigijumi Alšausku, Tarybos nare, Seimo nario Petro Gražulio padėjėja Regina Kernagiene lankėsi Agluonėnų, Dauparų-Kvietinių, Veivirženų, Vėžaičių ir Gargždų seniūnijų gyventojų namuose ir, įteikdami po Lietuvos vėliavą, pasveikino juos su artėjančiu šimtmečiu. Šios vėliavos papuoš piliečių namus Vasario 16-ąją.

Savivaldybės atstovai dalindami vėliavas su gyventojais kalbėjosi apie šios šventės reikšmę, Klaipėdos rajono savivaldos aktualijas, apie tai, kaip bus švenčiama šimtmečio Vasario 16-oji kiekvieno namuose.

Klaipėdos rajono savivaldybė, ruošdamasi šimtmečio Vasario 16-ajai, nusprendė dovanoti vėliavas stokojantiems. Iš pradžių planuota dovanoti 100 vėliavų, tačiau Savivaldybės lėšomis dovanojamų trispalvių skaičius išaugo dvigubai! Klaipėdos rajono gyventojus pasieks 200 Savivaldybės dovanojamų Lietuvos vėliavų. Dalis trispalvių buvo išdalintos seniūnijoms, bendruomenėms, kurios jas perdavė finansinių išteklių stokojantiems piliečiams, kurie nori trispalve namus puošti ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga, bet ir kitomis valstybės švenčių dienomis.

 „Iškelta vėliava – patriotiškumo, pasididžiavimo savo Tevyne simbolis. Taip mes reiškiame pagarbą savo šaliai, jos istorijai. Lankydamas žmones pastebėjau, kad vėliavos iškėlimas žmonėms nėra prievolė, o tampa natūraliu noru. Gyventojai nuoširdžiai džiaugiasi gautomis vėliavomis, pasakoja, kad kels jas ne tik Vasario 16-osios proga, bet ir kitomis šventinėmis, Lietuvai svarbiomis dienomis. Šią šimtmečio Vasario 16-ąją Klaipėdos rajono savivaldybėje plazdės mažiausiai 200 vėliavų daugiau! Kviečiu ir verslininkus, pilietiškus gyventojus padovanoti trispalvę kaimynui, kuris neturi galimybės jos įsigyti, darbščioms, daugiavaikėms šeimoms, senoliams. Pasitikime Vasario 16-ąją vieningi, iškėlę vėliavas ne tik prie namų, bet ir širdyse, didžiuokimės savo šalimi, nes Lietuva – tai mes ir mūsų poelgiai“, – ragino Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Klaipėdos rajono savivaldybė kviečia piliečius, verslininkus, kaimynus prisijungti prie šios iniciatyvos, kreiptis į seniūnijas norint padovanoti vėliavų ir parekomenduoti tuos, kuriems tų vėliavų reikia labiausiai. Seniūnijų seniūnų kontaktus galima rasti čia.

Viešosios tvarkos skyrius primena, kad vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas, vėliavos neiškėlimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dešimt iki dvylikos eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo dešimt iki šešiolikos eurų. Pakartotinai padarytas administracinis nusižengimas užtraukia baudą nuo dvylikos iki šešiolikos eurų ir nuo šešiolikos iki trisdešimt eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder