Klaipėdos prokuratūrai laikinai vadovaus Vytautas Jurkevičius

Klaipėdos prokuratūrai laikinai vadovaus Vytautas Jurkevičius

Laikinai Klaipėdos apygardos prokuratūrai vadovauti paskirtas vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius. Tokį įsakymą ketvirtadienį pasirašė generalinis prokuroras Darius Valys.

D. Valys taip pat įsakymu atleido Klaipėdos apygardos vyriausiąjį prokurorą Giedrių Danėlių iš pareigų jam pačiam prašant.

Šešiolika metų trukusį darbą prokuratūroje nusprendęs užbaigti G. Danėlius šį savo pasirinkimą motyvuoja tik asmeninėmis priežastimis ir sėkmingą teisininko karjerą ketina tęsti dirbdamas Vilniuje.

"Taip susiklostė, kad prokuratūros sistemoje man pakankamai greitai ir sėkmingai pavyko kilti vadinamaisiais karjeros laiptais, dėl to įgavau labai naudingos ir visokeriopos - teisininko, administratoriaus, vadovo, patirties, kuri, manau, man ateityje labai pravers", - ketvirtadienį savo sprendimą komentavo G. Danėlius.

Jis, pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, taip pat akcentavo, kad šis jo sprendimas niekaip nesusijęs su pastaruoju metu viešumoje dažnai išsakomu kritišku požiūriu į pokyčius prokuratūroje.

Generalinio prokuroro D. Valio teigimu, patenkinti šį netikėtą prašymą jam nebuvo labai lengva, nes G. Danėlių vertino kaip perspektyvų vadovą ir pripažinimą prokuratūroje pelniusį profesionalą, kurį vos prieš keletą mėnesių paskatino prokuroro garbės ženklo 2-ojo laipsnio medaliu. Tačiau suprasdamas, kad šis sprendimas leis įgyvendinti labai svarbius asmeninius tikslus, D. Valys teigia palaikantis tokį G. Danėliaus žingsnį ir nuoširdžiai linkintis kolegai visokeriopos sėkmės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder