Klaipėdos dramos teatras pagaliau kyla iš dumblo

Klaipėdos dramos teatras pagaliau kyla iš dumblo

Penktadienį oficialiai į statomo Klaipėdos dramos teatro pamatus buvo įmūryta simbolinė kapsulė, kuri niekada neturėtų būti surasta.

To linkėjo į ceremoniją susirinkę svečiai, miesto vadovai, Kultūros ministerijos atstovai, restauratoriai, kurie vylėsi, kad naujasis pradėtas statyti teatro priestatas išliks šimtmečius.

Į pačią kapsulę, beje, buvo įdėtas laiškas ateities kartų klaipėdiečiams, penktadienį išspausdintų uostamiesčio dienraščių egzemplioriai, litai, dabartinio teatro repertuaro spektaklių afiša.

Rekonstrukcijos darbų rangovo UAB "Pamario restauratorius" vadovas Aldas Kliukas džiaugėsi, kad pagaliau pavyko išlipti iš vandens, molio, dumblo ir purvo, bei išlieti pamatus.

Mat dalis teatro pastatyta ant buvusios Danės upės senvagės, todėl toje vietoje, kur buvo pagrindinė scena, reikėjo įrengti polius. Statybininkams sunkumų kėlė ir atsivėręs šaltinis, teko nuolat pumpuoti vandenį.

Ceremonijos metu simboliškai garbūs svečiai įmūrijo ir po pirmąsias plytas. Oficialiai teatro rekonstrukcijos pradžia laikoma šių metų balandžio mėn., o darbų pabaiga numatoma 2014 m.

Miesto teatralams svarbiame renginyje dalyvavusi kultūros viceministrė klaipėdietė Nijolė Laužikienė užtikrino, kad ministerija tikrai skirs deramą dėmesį ir užtikrins teatro statybų bei rekonstrukcijos finansavimą.

Dar vasarą uostamiestyje viešėjęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas taip pat yra davęs pažadą, kad uostamiesčio Dramos teatro atgaivinimui bus skiriamas ypatingas dėmesys, stengiantis, kad darbai vyktų kuo sparčiau ir tai nebūtų dešimtmečio projektas.

"Dramos teatro pastatas patenka į trijų Lietuvoje prioritetiniais laikomų kultūros objektų, kuriuos reikia renovuoti, sąrašą. Tad duodu žodį, kad ministerija stengsis užtikrinti finansavimą. Pagal optimistinį variantą darbai galėtų būti baigti po 3 metų", - teigė ministras.

Visa Dramos teatro rekonstrukcijos projekto skaičiuojamoji sąmata (ji gali keistis po konkursų), įskaitant pastato rekonstrukciją, scenos įrengimą, techniką bei žiūrovų salę, yra apie 65 mln. litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder