Klaipėdos bedarbiai kyla į kovą su sniegu

Klaipėdos bedarbiai kyla į kovą su sniegu

Antradienį uostamiesčio namų valdos jau pradėjo darbinti iš darbo biržos atsiųstus bedarbius, kurie pagal Viešųjų darbų programą du mėnesius talkins kovojant su sniego pertekliumi mieste. Kol kas kastuvų griebsis 110 bedarbių.

Nors namų valdos jau seniai skambina pavojaus varpais, jog trūksta rankų, kad būtų galima nukasti šaligatvius, tačiau dėl valdininkų aplaidumo iki šiol nebuvo sutvarkyti reikiami popieriai, kad darbo biržoje užsiregistravę bedarbiai galėtų griebtis kastuvų ir tuo pat metu užsidirbtų pragyvenimui.

"Visada šitaip - mes nunešame sutartis į savivaldybę ir laukiame po kelias savaites, kol įvyks viso procedūros, nors realiai tam tereikia kelių dienų", - stebėjosi Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktorius Andrius Adomaitis.

Jo žodžius patvirtino ir tai, kad praėjusios savaitės pabaigoje, kai pats miesto meras susirūpino, kodėl iki šiol sniego nekasa bedarbiai, visos reikiamos procedūros buvo sutvarkytos per keletą dienų. Vos tik praėjusį ketvirtadienį meras pagrūmojo piršteliu, jau penktadienį buvo sukviesta komisija, o šios savaitės pradžioje pasirašytos trišalės sutartys ir bedarbiai pradėti įdarbinti.

Reikiamus popierius turėjusi sutvarkyti savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vyresnioji specialistė Liudmila Makūnienė "Vakarų ekspresui" aiškino, kad Viešųjų darbų programą miesto Taryba patvirtino tik gruodžio 23 dieną, dėl to esą viskas taip ir užstrigę.

"Reikiamas procedūras privalome atlikti, niekur nuo to neišsisuksi", - sakė valdininkė.

Iš viso buvo planuota įdarbinti 124 žmones, tačiau kadangi kai kurios namų ūkį administruojančios valdos pageidavo mažiau žmonių nei buvo siūloma, kol kas bus įdarbinta 110 žmonių. Iš viso šiai programai įgyvendinti per pora mėnesių bus skirta per 297 tūkst litų: 178 tūkst. - darbo biržos lėšos, 119 tūkst. - iš miesto savivaldybės biudžeto.

Beje, žiemos miegu buvo užmigę ne tik Klaipėdos valdininkai. Klaipėdos teritorinė darbo birža iki šiol nesulaukia jokių signalų dėl viešųjų darbų programos įgyvendinimo nei iš Klaipėdos rajono, nei iš Neringos savivaldybių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder