Klaipėdoje vyks kačių ir šunų gaudynės

Klaipėdoje vyks kačių ir šunų gaudynės

Pirmą kartą Klaipėdoje bus surengta benamių kačių ir šunų sterilizavimo akcija: šiuo tikslu į uostamiestį atvyks specialistai iš Rumunijos gyvūnų apsaugos fondo "Vier Pfoten".

Apie tai antradienį pranešė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Rumunai planuoja atvykti balandžio 10-11 dienomis, jie dirbtų savaitę arba dvi.

"Vilniuje tokia akcija jau vyko, dabar tą patį ketinama padaryti ir Klaipėdoje. Žinome, kad atvyktų 4 savanoriai, derinamas sutarties projektas. Beglobiai šunys ir katės būtų gaudomi ir sterilizuojami bei vakcinuojami, įdedami identifikaciniai implantai. Tokiu būdu pavyktų sureguliuoti benamių keturkojų populiaciją mieste, jie gyventų, nesidaugintų ir sutaupytume lėšų užmigdymui", - dėstė I. Šakalienė.

Anot jos, greičiausiai dėl pagalbos suteikimo bus kreipiamasi į veterinarijos kliniką "Aumura" arba gyvūnų globos namus "5 pėdutės" dėl patalpų sterilizacijai bei gyvūnų priežiūrai po operacijų suteikimo.

"Atlikus procedūras gyvūnas vėl būtų paleidžiamas ten, kur ir buvo sugautas. Savivaldybei lėšų tokia akcija daug nekainuos. Mus pasiekė prašymas savanorius veterinarus apgyvendinti ir suteikti maitinimą, nors jie kad ir palapinėse pasiryžę gyventi", - tikino ji.

"Aumuros" vadovė Rita Ilgūnė teigė, jog specialistai iš Rumunijos per dieną gali sterilizuoti apie 50 kačių ir šunų.

"Dar viskas derinama, bet, mano duomenimis, turėtų atvykti 2 veterinarai ir 2 gaudytojai. Žinoma, beglobius keturkojus gaudys ir mūsų žmonės, nes mes juk žinome, kur jų būna. Taip būtų išsaugomos gyvūnų gyvybės išvengiant užmigdymo. Dar nežinome, ko rumunai pageidaus iš mūsų: ar tik patalpų, operacinės, ar ir medikamentų. Ko gero, gaudant keturkojus problemų gali kilti su senyvo amžiaus žmonėmis, kurie neretai yra įpratę reguliariai maitinti beglobes kates ar šunis, nes jie gali priešintis tokiai akcijai", - teigė ji.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder