Klaipėdoje - maldos pusryčių idėja

Klaipėdoje - maldos pusryčių idėja

Klaipėdos savivaldybėje viešėjusi pasaulinės krikščioniškosios lyderystės konferencijos organizatorė Dalia Bytautienė agitavo merą ir savivaldybės Tarybos narius dalyvauti šių metų lapkričio 11-12 dienomis vyksiančiame renginyje.

Pasaulinės lyderystės konferencija Klaipėdoje vyks jau antrą kartą, joje kviečiami dalyvauti bažnyčių atstovai ir jose tarnaujantys žmonės bei krikščionys vadovai, dirbantys socialinėje ar verslo srityse.

Pasak D. Bytautienės, šiam renginiui uostamiestis pasirinktas dėl čia dirbančių dvasininkų vienybės, draugiškumo bei vietos - krikščioniško LCC universiteto.

Miesto vadovas Vytautas Grubliauskas kvietimo dalyvauti krikščioniškoje konferencijoje neatsisakė, bet pabrėžė esantis liberalių pažiūrų ir negalintis išskirti nei vienos religijos.

Pokalbio su D. Bytautiene metu meras prisiminė prieš keletą metų dalyvavęs JAV sostinėje Vašingtone rengtuose nacionaliniuose Amerikos maldos pusryčiuose. Šią patirtį V. Grubliauskas norėtų pritaikyti ir Klaipėdoje - prie vieno stalo pakviesti pusryčiauti skirtingų religinių konfesijų, verslo, eilinių piliečių, valdžios pozicijos ir opozicijos atstovus.

"Mes turime ir galime būti vieningi, rasti mus visus paliečiančių problemų sprendimų būdus. Ieškokime sąlyčio ir vienijimosi taškų, o ne to, kas mus skiria", - teigė meras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder