Klaipėdiečių bėdos politikams neįdomios

Klaipėdiečių bėdos politikams neįdomios

Paprastos klaipėdietės Ligitos Girskienės kritika dėl neremontuojamų darželių, adresuota miesto administracijai, nesujaudino politikų. Jie nusprendė, kad savivaldybė verta tik pagyrų.

Klaipėdos miesto taryba vakar patvirtino savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės ataskaitą, kurioje ji išvardijo visus per 2011-uosius nuveiktus darbus.

Tarybos narė Zita Šličytė "Vakarų ekspresui" sakė turinti už ką pabarti administraciją, tačiau vis tiek balsavusi už ataskaitą. "O ką būtume pakeitę, jei būtume ataskaitos nepatvirtinę? Nieko. Tuo tik įrodytume, kad esame ir patys kažkiek kalti, juk administracijos direktorių tvirtina Taryba", - svarstė Z. Šličytė.

Iš "Klaipėdiečių tribūnos" kalbėjusi lopšelio-darželio "Dobiliukas" tėvų atstovė L. Girskienė buvo kategoriškesnė. Moters manymu, savivaldybės administracija apgaudinėja miestiečius - esą švaisto lėšas įvairiems, jos manymu, nereikšmingiems projektams ir nesirūpinanti mažųjų klaipėdiečių ateitimi. Pasak klaipėdietės, šiuo metu "Dobiliuką" lankantys vaikai yra užmiršti, nes pro supuvusius pastato langus švilpia vėjai.

L. Girskienei užkliuvo 2011 m. spalio 27 d. Tarybos sprendimas, kuriuo leista savivaldybės administracijai imti ilgalaikę 7 mln. Lt paskolą investicijų projektams finansuoti.

"Pristatydama projektą savivaldybės darbuotoja Rūta Kambaraitė teigė, jog tie 7 milijonai bus skirti investicijų projektams finansuoti. Ji pareiškė, kad pinigai daugiausia bus skirti vaikų darželiams, nes norima kokybiškai atlikti pradėtus rekonstrukcijos darbus, kad nereiktų po to griauti ir iš naujo vedžioti laidų. Deja, pinigai buvo panaudoti kitoms reikmėms", - prisiminė klaipėdietė.

Ji iš tribūnos priekaištavo miesto politikams, kurie, moters manymu, savo neatsakingu sprendimu nuskriaudė pačius mažiausius klaipėdiečius ir darželiams taip reikalingus pinigus padovanojo alų reklamuojančiai arenai.

"Gerbiamieji, pažiūrėkite, kokiuose darželiuose ugdomi mūsų vaikai. Nepakanka to, kad tik sužinojus, jog laukiesi, reikia užrašyti dar negimusį kūdikį į vaikų darželį, vaikai ugdomi higienos normų neatitinkančiomis ir pavojų jų saugumui keliančiomis sąlygomis", - su ašaromis akyse priekaištavo L. Girskienė.

Ji priminė, kad "Dobiliuko" tėvai, kuriems įkyrėjo daryti remontus už savo lėšas, ne kartą kreipėsi į savivaldybę, kad būtų pakeisti supuvę darželio langai. Tačiau jiems buvo atsakyta, kad tam nėra pinigų.

Tačiau ir vakar šios moters kalbų klausėsi vos vienas kitas politikas.

Pati J. Simonavičiūtė, kuriai ir buvo adresuota kritika, tvirtina, kad miestiečių priekaištai esą neturi pagrindo.

"Kai ateis "Dobiliuko" eilė, tada ir pakeisime langus. Tačiau paskolos pinigų vien tik darželių remontams naudoti negalime. Jei gausime struktūrinių fondų lėšų ugdymo įstaigų remontui, tada savivaldybės daliai padengti vėl skolinsimės. O kol kas tuos pasiskolintus 7 milijonus naudosime tiems projektams finansuoti, kuriems ir skyrė Taryba", - aiškino J. Simonavičiūtė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder