Klaipėdiečiai kviečiami didžiąsias atliekas vežti į specialias aikšteles

Klaipėdiečiai kviečiami didžiąsias atliekas vežti į specialias aikšteles

Nuo rugsėjo pradžios Klaipėdos mieste pradėjo veikti trys stambiagabaričių atliekų priėmimo aikštelės. [CITATA] Į jas klaipėdiečiai gali atvežti ir nemokamai palikti nebenaudojamą buitinę bei elektroninę įrangą, padangas, mišrias statybos ir griovimo atliekas, nebereikalingus baldus, kilimus, plastiką, stiklą, kartono pakuotes ir kita.

„Šios aikštelės padės klaipėdiečiams gyventi švaresnėje aplinkoje. Vietoj to, kad senus rakandus išmesti kieme ir pro langą matyti negražų vaizdą, dabar miesto gyventojai galės nereikalingus daiktus, remonto liekanas civilizuotai atvežti į mūsų prižiūrimas aikšteles, kur viską išrūšiuosime ir atiduosime perdirbimui arba saugiai utilizacijai“, - sakė Ramunė Šličienė, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė.

Trys aikštelės įrengtos skirtingose uostamiesčio dalyse. Pietinių miesto rajonų gyventojai kviečiami atliekas vežti į Plieno g. 13 (įvažiavimas pro Šilutės plente esančią Neste kolonėlę), centrinėje miesto dalyje aikštelė įrengta Tilžės g. 66A, o gyvenantiems į šiaurę nuo Danės upės arčiausia bus Šiaurės prospekte 30 įsikūrusi aikštelė.

Aikštelės dirbs II-V nuo 10 iki 19 valandos, o šeštadieniais – nuo 10 iki 14 valandos, jose atliekas priims ir padės išrūšiuoti aikštelės darbuotojas. Kai kurių priimamų atliekų kiekiai bus ribojami.

„Per metus vienas Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojas į aikšteles gali pristatyti ne daugiau kaip 5 naudotas padangas, kurių skersmuo ne didesnis nei 118 cm, bei 250 kg statybinių bei griovimo atliekų“, - sakė R.Šličienė.

Visos atliekos pasveriamos svarstyklėmis, jų kiekis registruojamas atliekų tvarkymo apskaitos žurnale.

„Klaipėdos miesto aikštelėse atliekos bus priimamos tik iš Klaipėdos miesto gyventojų. Kitų regionų savivaldybėse šiuo metu tokios aikštelės statomos ir pradės veikti 2014 metų pirmą pusmetį“, - pasakojo KRATC atstovė.

Iš viso Klaipėdos regione planuojama įrengti 10 stambiagabaričių atliekų aikštelių ir 7 kompostavimo aikšteles.

Į kompostavimo aikšteles gyventojai ir rajono įmonės galės pristatyti žaliąsias atliekas – nupjautą žolę, medžių lapus ar nugenėtas šakas.

Projektas „Klaipėdos regiono senų sąvartynų uždarymas, didelių gabaritų atliekų surinkimo bei kompostavimo aikštelių įrengimas“ (projekto nr. VP3-3.2-AM-01-V-01-019) yra vienas iš svarbiausių modernios infrastruktūros kūrimo darbų Klaipėdos regione, numatytų valstybinėje atliekų tvarkymo sistemos reformoje. Šio projekto kaina – daugiau kaip 18 mln. litų. Darbai finansuojami iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo (apie 15 mln. litų), valstybės biudžeto (apie 0,3 mln. litų) bei KRATC lėšomis (daugiau kaip 3 mln. litų).

Darbus atlieka viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi uždaroji akcinė bendrovė „Projektų centras“, techninę priežiūrą atlieka M&S Umweltprojekt GmbH.

Daugiau informacijos apie vykdomą projektą ir didžiųjų atliekų aikšteles skaitykite www.kratc.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder