Klaipėdiečiai gimtadienio fejerverkui susimes patys

Klaipėdiečiai gimtadienio fejerverkui susimes patys

Rugpjūčio 1 dieną 760 metų gimtadienį švęsiančios Klaipėdos gyventojai kviečiami patys bent keliais litais prisidėti prie grandiozinio fejerverko. Tokią asociacijos "Mano miestas - Klaipėda" palaiko ir meras Vytautas Grubliauskas.

Kadangi tikrojo miesto gimtadienio diena bus trečiadienį, nuspręsta šios iškilmingos datos niekur nekelti. Planuojama, kad rugpjūčio 1 dieną į Klaipėdą atvyks nemažai svečių, vyks įvairūs oficialūs renginiai.

Miestiečiams šventė bus rengiama vakare Piliavietėje - vietoje, kur prieš 760 metų ir pradėjo kurtis miestas.

"Kai Klaipėda šventė 600 metų jubiliejų, šiai progai buvo sukurta kantata, 750 metų šventei Vladimiras Konstantinovas sukūrė oratoriją, tad dabar, minint 760 metų jubiliejų, kompozitorius Giedrius Kuprevičius ir režisierius Gytis Padegimas rengia projektą - oratoriją "Miestas ir miestiečiai", kuria galėsime grožėtis piliavietėje. Šiuo muzikiniu reginiu žadama atskleisti klaipėdiečių paveikslą nuo pat miesto įsikūrimo pradžios", - pasakojo savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Oratoriją turėtų vainikuoti fejerverkas, tačiau kol kas nežinoma, kokio reginio galima tikėtis, mat tai priklausys nuo pačių miestiečių entuziazmo ir geranoriškumo.
Nuspręsta, kad miesto jubiliejaus fejerverką finansuos patys klaipėdiečiai. Tokia idėja kilo asociacijai "Mano miestas Klaipėda".

"Ilgai svarstėme, kaip galėtume suburti klaipėdiečius, kad jie kartu atšvęstų mylimo miesto gimtadienį. Todėl siūlome idėją, kad žmonės patys galėtų paaukoti bent po litą ir žinotų, kad ši šventė yra ir jų dalelė. Kadangi gimtadienis vyks trečiadienį, svečių daug nesulauksime - šventė tikrai bus pačių miestiečių. Taigi raginame aukoti lėšas, kurias iššausime į orą. Pažadame, kad iššausime visus iki vieno suaukotus pinigus", - kalbėjo asociacijos "Mano miestas Klaipėda" prezidentas Raimondas Beliauskas.


Kadangi viliamasi, kad miesto jubiliejaus fejerverkas bus ne ką mažiau įspūdingas nei Laivų parado metu klaipėdiečių širdis džiuginęs pirotechnikos stebuklas, planuojama, kad reikėtų surinkti 50 tūkst. litų.

"Kiek lėšų surinksime, tokį fejerverką ir turėsime", - pabrėžė R. Beliauskas ir pakvietė Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską tapti pirmuoju šios idėjos ambasadoriumi. Tokiais ambasadoriais bus kviečiami tapti ir kiti garsūs klaipėdiečiai, nesvarbu, kur jie šiuo metu gyvena.

"Turiu pripažinti, kad nesu fejerverkų gerbėjas, tačiau sutinku, kad simbolinė gimtadienio torto žvakutė turi būti vertinama, kaip svarbus šventės akcentas. Be to, renginių metu matau, kaip fejerverkas tampa vienijančiu šventės kulminacijos akcentu, padedančiu nors trumpam pamiršti visus rūpesčius, todėl visa širdimi palaikau šią idėją", - kalbėjo meras Vytautas Grubliauskas ir kaip įrodymą tuoj pat išbandė vieną iš būdų, kaip paaukoti lėšas miesto fejerverkui - SMS žinute paaukojo 10 litų.

R. Beliauskas pažymėjo, kad ypač laukiamos kolektyvų, miesto įmonių ir bendrovių inicatyvos. Jų atstovai kviečiami susisiekti su akcijos iniciatoriais ir organizuoti rinkliavas kolektyvuose.

Žadama, kad visų aukotojų pavardės, įmonių pavadinimai bus skelbiami viešai.

Kaip aukoti?

1. SMS žinutės trumpuoju numeriu 1670 su tekstu KLAIPEDA2 (įnašas 2 litai), KLAIPEDA5 (įnašas 5 litai), arba KLAIPEDA10 (įnašas 10 litų).

2. Pavedimas į specialią visuomeninės akcijos lėšų rinkimo sąskaitą banke, kurios numeris LT 08 5016 3000 1400 0181.

Grynaisiais be aptarnavimo mokesčio įnašai priimami Klaipėdos kredito unijos filialuose Rūtų g. 4/ Alyvų g. 2 ir Butkų Juzės g. 9.

Lėšų rinkimo priežiūrą ir auditą atliks Lietuvos centrinės kredito unijos Teisės ir kredito unijų finansinės veiklos vertinimo skyriaus finansų analitikas Arnoldas Fokas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder