Klaipėda praranda pliažus

Klaipėda praranda pliažus

Klaipėdos paplūdimių ruožas šiemet gali šiek tiek patrumpėti. Pasak valdininkų, po žiemos ypač prastai atrodo I Melnragės paplūdimys prie molo. Deja, uostamiestyje nėra specialistų, kurie spręstų krantotvarkos problemas.

Apžiūrėję Klaipėdos paplūdimius savivaldybės darbuotojai konstatavo, kad situacija baisi - dėl siautusių audrų nuplauta dalis smėlio, suniokoti informaciniai stendai, mediniai laiptai ir takeliai.

"Net nežinau, ar šią vasarą visose zonose bus galima rengti pliažus. Ką ir kalbėti, jei nuplauti ir betoniniai laiptai. Skaičiuojame nuostolius, ir jie tikrai bus didžiuliai", - konstatavo Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Deja, laiptų ir medinių takų priežiūrai pajūrio zonoje numatyta skirti tik 50 tūkst. litų, o tai, pasak L. Dūdos - lašas jūroje. Teigiama, esą vienas kvadratinis metras tako kainuoja nuo 70 litų.

"Jau keletą metų iš valstybės biudžeto negauname jokių lėšų pajūrio ruožui tvarkyti. Dabar sužinojome, kad galime tikėtis šiokios tokios injekcijos nebent iš 2014-2020 metų Europos Sąjungos finansavimo", - apgailestavo L. Dūda.

Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila svarstė, kad žiemai būtų protinga susirinkti medinius takelius ir sandėliuoti saugiai iki pavasario. Tačiau, pasak L. Dūdos, dalis takų jau yra taip sutrešę, kad juos surinkus būtų galima nebent atiduoti malkoms.

Be kita ko, politikai siūlė pajungti ir paplūdimiuose kavines turinčius verslininkus ir įpareigoti juo ne tik įrengti dušines paplūdimiuose, bet ir tvarkyti takus. Visgi nuspręsta, kad toks reikalavimas sulauktų aršaus pasipriešinimo.

Komitete iškelta ir dar viena problema - panaikinus apskritis krantotvarkos reikalus pavesta spręsti savivaldybės Aplinkos kokybės skyriui, tačiau šiame skyriuje nėra specialisto, kuris galėtų tokias funkcijas vykdyti.

"Apskrities administracijoje buvo specialus skyrius šioms funkcijoms vykdyti, o mes neturime nei specialisto, nei patirties. Problemą reikia spręsti iš esmės, nes, kaip matome, I Melnragę greitai gali iš viso nuplauti", - kalbėjo Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė.

Todėl politikai pasiūlė šiame skyriuje įsteigti dar vieną papildomą etatą.

R. Povilanskienė, be kita ko, pristatė, kur planuojama panaudoti 1,5 mln. Lt iš Aplinkos apsaugos programos. 50 tūkst. Lt kaip tik ir bus skirta paplūdimiuose esančių takelių ir laiptų remontui. Daugiausia - 526 tūkst. Lt - pareikalaus dviračių tako nuo Biržos tilto iki Klaipėdos gatvės tilto tiesimas, 253 tūkst. Lt - vadinamųjų laivų kapinių valymas, želdiniams tvarkymas - 77 tūkst. Lt, bešeimininkių sąvartynų valymas - 50 tūkst. Lt. Taip pat žadama išvalyti Mumlaukio ežerą bei sutvarkyti prie Danės upės esančius šiukšlynus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder