Klaipėda pralaimi kovą su sniegu

Klaipėda pralaimi kovą su sniegu

Klaipėdą užklojus storam sniego sluoksniui, gatvių ir kiemų valymu besirūpinančios įmonės imasi už galvų, nes nepaliaujant snigti esą neįmanoma susitvarkyti. Neadekvatus yra ir savivaldybės skiriamas finansavimas.

Dėl nepravažiuojamų kelių nepatogumų patiria ir Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties darbuotojai, kuriems tenka atokiau pastatyti automobilius ir pas pacientus brautis per pusnis.

"Neatlaiko ir technika, vieną po kito automobilius remontuojame. Darbuotojai dažnai palieka mašinas ir eina pėsčiomis, neša visą aparatūrą. Neseniai į kaimą negalėjome nuvažiuoti, pacientų artimieji pasakė, kad tik sunkiasvorė technika tai galėtų padaryti. Tai pavyko įkalbinti ligonį iki mūsų automobilio nugabenti. Bet šiaip nė vienas žmogus nebuvo paliktas likimo valiai", - sakė Klaipėdos GMP soties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Galvas, kaip prisibrauti iki jiems reikiamų objektų - konteinerių, suka ir atliekų vežėjai.

"Konteineriai - pusnyse, šalutinės gatvės - nenuvalytos. Situacija yra labai sudėtinga, tiesiog fiziškai neįmanoma arba privažiuoti prie konteinerių, arba juos ištraukti iš pusnių ir ištuštinti. Naudojame ir papildomus ekipažus, siunčiame už savo lėšas traktorius, kad nuvalytų privažiavimus. Tačiau sunkiasvorė technika dar labiau užstringa", - sakė UAB "Specialus autotransportas" generalinis direktorius Ramūnas Balčiauskas.

Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda patvirtino, kad žmonės daugiausiai ir skundžiasi dėl neišvežtų šiukšlių, todėl namų valdų administratoriams nurodyta šiukšlių konteinerius patraukti ten, kur galėtų privažiuoti vežėjai.

Tuo metu AB "City Service" Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys dėl apgailėtinos situacijos valant sniegą pirštu dūrė į miesto valdžią.

"Kai finansavimas sumažintas 5 kartus, tai neįmanoma už tokius pinigus atlikti tą darbą, kuris būtinas. Sakė, kad nesnigs, o sninga. Mes valome kiemus, šaligatvius prie jų, tačiau pajėgumai per maži. Iš tų pinigų, kuriuos mums moka, valome nuo ryto iki vakaro, patiriame nuostolius, bet dirbame", - teigė jis.

M. Genys pateikė ir konkretų valdžios neūkiškumo pavyzdį.

"Iš pat pradžių, kai netikėtai iškrito pats pirmasis sniegas, mums nedavė leidimo jo valyti. Tada buvo atlydys, ir sniegas ištirpo, vėliau virto ledu. Dabar ištisai sninga. Nuvalius sniegą, ledo neįmanoma nugremžti, nes į kiemus sunkiasvorė technika neįvažiuoja, o mini traktoriai ledo neįveikia, susiformuoja provėžos", - pasakojo jis.

Kaip vieną iš apgailėtinos situacijos pavyzdžių galima nurodyti gatvelę šalia Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centro (KKRC).

Šiandien Lietuvos vicečempionė Klaipėdos "Lemminkainen" moterų krepšinio komanda KKRC žais FIBA Europos taurės šešioliktfinalio varžybas su varžovių iš Ispanijos Las Palmo "Gran Canaria" ekipa.

Įvažiuoti iš Smilties pylimo gatvės į KKRC neįmanoma, nes šalutinė gatvė nenuvalyta, o prie centro stovi tiesiog perpildyti šiukšlių konteineriai, nes jų negali išvalyti atliekų tvarkytojai.

Žinoma, tokių atvejų uostamiestyje ne vienas.

KKRC vadovas Vytautas Platūkis teigė, jog nenuvalytas keliukas išties prižiūrimas jo vadovaujamos įstaigos, tačiau esą nuolat jį valyti nėra lėšų.

"Reikia su namų valdomis tartis. Na, prieš rungtynes bandysim samdyti traktoriuką, kad nuvalytų ir automobilių stovėjimo aikštelę, ir tą kelią", - sakė jis.

Beje, L. Dūda ragina žmones "perjungti" mąstymą ir sumažinti savo poreikius - pavyzdžiui, palikti apsnigtus automobilius ir naudotis viešuoju transportu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder