Klaipėdą gali kirsti tarptautinė dviračių trasa

Klaipėdą gali kirsti tarptautinė dviračių trasa

Uostamiesčio vadovams pristatyta tarptautinė "Geležinės uždangos" dviračių turizmo trasa, kurios dalimi gali tapti ir Klaipėda.

Su trasa uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską supažindinęs Europos Parlamento narys Michaelis Crameris iš Vokietijos norėjo sužinoti apie trasos įgyvendinimo galimybes mūsų mieste.

M. Crameris teigė, jog Berlyne dabar veikianti identiško tipo trasa "The Berlin Wall Tours" yra gana populiari. "Todėl dabartinis mūsų tikslas - orientuotis nebe į regioninį, o į nacionalinį lygmenį", - sakė idėjos iniciatorius.

Jo teigimu, planuojama dviračių trasa būtų ypatinga tuo, jog atkartotų vadinamosios geležinės uždangos - po Antrojo pasaulinio karo Europoje susiformavusių Rytų ir Vakarų blokų sienų - kontūrus.

Žmonės, važiuodami šia trasa, turėtų galimybę aplankyti įvairius paminklus, susijusius su Rytų ir Vakarų konfliktu. Keliautojams būtų priskiriamas gidas, kuris važiuojančius turistus pro atitinkamą vietovę supažindintų su jos istorija.

Anot M. Cramer, trasos įgyvendinimas visos Europos mastu gali užtrukti apie 15 metų, tačiau jau dabar reikia reklamuoti idėją ir bandyti perteikti ją kitoms šalims: "Kuo greičiau skelbsime pasiūlymą, tuo sparčiau sulauksime rezultatų."

"Lietuva - viena iš šalių, kurias kirstų ši trasa, tad į jos punktus Lietuvoje įtrauktume Klaipėdos pajūrį, Neringą, Palangą, supažindintume keliautojus su 1989 metais organizuotu Baltijos keliu", - tikino M. Crameris.

V. Grubliauskas išreiškė norą prisidėti prie dviračių trasos įgyvendinimo ir vylėsi, jog šalims kooperuojantis bei bendradarbiaujant idėja bus realizuota.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder