Kišenpinigiai privalomi ir septynmečiams

Kišenpinigiai privalomi ir septynmečiams

Vaikų globos namuose gyvenantiems vaikams jau nuo 7 metų amžiaus privaloma kas mėnesį išmokėti kišenpinigius - ne mažiau kaip 52 litus. Šį dar praėjusių metų pabaigoje patvirtintą Socialinės apsaugos ir darbo ministro nurodymą pradės vykdyti ir klaipėdiečiai.

Anksčiau kišenpinigius buvo galima išmokėti vaikų globos auklėtiniams nuo 14 iki 18 metų, dabar amžius gerokai pajaunintas.

"Negana to, kad pajaunėjo amžius, atsirado žodis: "privaloma", anksčiau buvo: "galima išmokėti". Mes iki šiol neskubėjome įvesti šios naujovės Klaipėdos globos namuose, tačiau, kadangi tai yra prievolė - privalome ją vykdyti. Lietuvoje yra ir tokia patirtis, kad kišenpinigius privaloma išduoti net ir sunkią psichinę negalią turintiems vaikams", - naują tvarką Finansų ir ekonomikos komitete pristatė Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Šitaip esą stengiamasi, kad vaikai įgytų socialinių ir savarankiško gyvenimo įgūdžių, pagal jų amžių ir brandą naudojant kišenpinigius smulkioms išlaidoms.

"Daugelyje globos namų tuos pinigėlius išduoda "per kasą", bet mes prašome mokyti vaikus naudotis bankų kortelėmis, kaupti tuos pinigus. Prašome, kad auklėtojos vaikams padėtų šioje srityje. Kišenpinigiai vaikų namuose naudojami ir kaip drausminė priemonė - pavyzdžiui, pagavus vaiką rūkant, kišenpinigių išmokėjimas gali būti nukeltas į kitą mėnesį", - pasakojo A. Liesytė.

Pasikeitus tvarkai, kišenpinigius papildomai gaus 72 vaikai gyvenantys uostamiesčio vaikų globos namuose ir Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centre.

Sprendimo projekto įgyvendinimui papildomų lėšų nereikės, nes bus naudojamos lėšos iš jau numatytų asignavimų įstaigoms.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder