Kiemuose "parkomatų" nestatys

Kiemuose "parkomatų" nestatys

Aršios diskusijos, kylančios dėl valdžios siūlymo apmokestinti automobilių stovėjimą ne tik senamiesčio ir miesto centro gatvėse, bet ir kiemuose įgauna dar didesnį pagreitį, nes politikai dėl to turės apsispręsti jau birželį.

Klaipėdiečiai teiraujasi, ar įvedus tokią tvarką mieste atsirastų daugiau stovos skaitiklių. Sekant vykstančias diskusijas susidaro įspūdis, kad bet kuris atsakymas gyventojų nenuramins. Vieni žmonės piktinasi dėl to, kad stovos skaitiklių papildomai nepastačius vairuotojams susidarytų nepatogumai, nes tektų iš kiemo kulniuoti į gatvę ir ieškoti, kur susimokėti už stovėjimą. Kiti kaip tik nerimauja, kad dėl planuojamos naujos tvarkos bus išleista krūvos pinigų, kol kiekviename kieme atsiras "parkomatas".

"Į kiekvieną kiemą stovos skaitiklio tikrai niekas nestatys - jei tvarka bus palaiminta, planuojame išsiversti su esamais resursais. Dabar Klaipėdoje stovos skaitiklių tinklas išdėstytas pakankamai optimaliai", - komentavo VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Gintaras Neniškis.

Pasak jo, dabar numatyta, kad raudonojoje zonoje iki stovos skaitiklio vairuotojui reikėtų eiti ne daugiau 80 metrų, o geltonojoje - 60.

"Gal ir yra keletas stovos skaitiklių, iki kurių nuo tolimiausio taško reikia paėjėti 95-100 metrų, tačiau tai tik vienas kitas atvejis", - tvirtino G. Neniškis.

Jis tikino, kad net ir apmokestinus kiemus, stovos skaitiklių toli ieškoti nereikėtų, esą jų ir taip pakanka.

"Nebent tektų keletą stovos skaitiklių perstumdyti, tačiau naujų pirkti tikrai neplanuojame", - sakė G. Neniškis.

Šiuo metu Klaipėdoje raudonojoje ir geltonojoje zonose stovi 142 stovos skaitikliai, dar 8 - žaliojoje zonoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder