Kelių remontas: Kunkiai įveikė Ežaičius

Kelių remontas: Kunkiai įveikė Ežaičius

Be įvairiausių kaltinimų neapsiėjo ir šiandien vykęs antrasis neeilinis Klaipėdos rajono tarybos posėdise, kurio prireikė, nes praėjusią savaitę politikai nesugebėjo apsispręsti dėl papildomai gautų 400 tūkst. litų kelių remontui. [CITATA]

Pasak savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjo Algirdo Ronkaus, darbų sąraše iš viso yra 87 objektai iš įvairių Klaipėdos rajono seniūnijų.

Vėl ginčijosi dėl Kunkių

Daugiausia aistrų sukėlė siūlymas atsisakyti 3 sąrašo vietoje buvusio kelio Maciuičiai-Ežaičiai tvarkymo, pirmenybę suteikiant 16-17 vietas užimantiems objektams: Zeigių gatvei Kunkių kaime ir privažiuojamajam keliui prie Dargužių kaimo nuo kelio Klaipėda-Karklė-Dargužiai.

Būtent dėl šių pakeitimų praėjusią savaitę susikirto Ežaičių bendruomenės atstovai ir Tarybos narys Egidijus Skarbalius. Gyventojai kaltino Tarybą palankumu šiam Kunkių kaime gyvenančiam politikui ir reikalavo, kad jis balsuojant nusišalintų.

Antrojo posėdžio metu taip pat netrūko priekaištų dėl sąrašo objektų keitimo vietomis. Tarybos narys Sigitas Karbauskas vėl tvirtino, kad "dėl Skarbaliaus tas kelias sąraše tampomas." Taip pat politikas rėžė, esą Tarybos dauguma savo sprendimu nori nupirkti E. Skarbaliaus balsą. Toks pareiškimas netruko susilaukti aštrių replikų su liepimais patylėti.

Į tokį kaltinimą greitai sureagavo ir pats E. Skarbalius, primindamas S. Karbauskui, kad žodžius gali tekti įrodyti.

"Šnekate apie etiką, moralę ir skaidrumą, kai patys neįvykdėte įsipareigojimų iki 2012 metų išasfaltuoti kelią, o paskui visai iš eilės išmetėte", - replikavo E. Skarbalius.

Tuo metu Tarybos narys Algirdas Liaudanskis laikėsi įsikibęs anksčiau patvirtintos strategijos ir siūlė Kunkių bendruomenei laukti savo eilės.

Praėjusią savaitę sprendimas nebuvo priimtas, nes posėdyje dalyvavo tik 20 Tarybos narių - 7 politikai neatvyko. Teise balsuoti pasinaudojo vos 13 tarybos narių, tad sprendimui priimti pritrūko vieno balso.

Vakar posėdyje jau dalyvavo 22 Tarybos nariai, iš kurių balsavime dalyvavo 19. Penkiolika iš balsavusiųjų pasisakė už pakeitimus, vienas balsavo prieš, o trys susilaikė.

Gali atsirasti autbusiukai

Po posėdžio Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas A. Ronkus aiškino, kad Zeigių gatvei ir Dargužių keliui prioritetas teikiamas dėl to, kad čia darbus galima atlikti paprastojo remonto būdu. Buvo atsižvelgta į gyventojų skaičių, kelio būklę ir kitus aspektus.

"Suprantu Ežaičių gyventojus, bet jų keliui šių pinigų negalėtume skirti, nes reikia skelbti konkursą ir pirkti rangovų paslaugas. Parinkome optimalų variantą", - sakė jis.

Kunkių kelio asfaltavimo darbai planuoti jau nuo 2003 m., o Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos sprendimu 2005-aisiais buvo numatyta jį išasfaltuoti iki 2012-ųjų, tačiau darbai taip ir nebuvo atlikti. Tikimasi, kad sutvarkius Zeigių gatvę čia galėtų pradėti kursuoti į Klaipėdą vežantis viešasis transportas. Tokią galimybę patvirtina ir VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" Gintaras Neniškis.

Apie 1,5 km ilgio kelio tvarkymui planuojama skirti 634,1 tūkst. litų, už šią sumą bus išasfaltuota apie du trečdalius kelio.

Iš viso Tarybos sprendimu perskirstoma 2,678 mln. litų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder