Kelias į Šilutę - jau be kliūčių

Kelias į Šilutę - jau be kliūčių

Nuo praėjusio penktadienio kelias Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda šalia Priekulės - jau be užkardos, čia atsiradusios balandžio 23-iąją, kuomet buvo pradėta tilto per Perkaso upę rekonstrukcija ir atsirado papildomų 20 km apylanka per Ketvergius bei Agluonėnus.

Maždaug 1,5 mln. Lt vertės rekonstrukcijos darbus planuota baigti iki liepos 31 dienos, tačiau jų finalo sulaukta tik dabar.

Tiltą rekonstravusios bendrovės "Plungės Jonis" technikos direktorius Algirdas Kazlauskas "Vakarų ekspresui" sakė, jog darbai vėlavo dėl gamtos sąlygų ir su jomis susijusių technologinių priežasčių - vėlai atšilo, todėl nebuvo galima atlikti kai kurių betonavimo darbų.

Be to, nuardžius senas metalines 1910 metų statybos tilto konstrukcijas, paaiškėjo, jog būtina pakeisti daugiau detalių nei buvo planuota iš pradžių. Jas reikėjo papildomai užsakinėti ir gaminti.

Pagrindinės laikančios sijos buvo atnaujintos, o kitos tilto pagrindo dalys dėtos naujos. Taip pat rekonstruoti ir restauruoti šio kultūros paveldo objektu laikomo tilto šalitilčiai, arkos, turėklai, pakeista perdanga, paklota hidroizoliacija ir nauja asfalto danga.

Nors priekuliškiai teigė, esą taip tik švaistomos biudžeto lėšos, Transporto ir kelių tyrimo instituto specialistai, atlikę laikomosios galios, išteklio ir dinaminių rodiklių bandymus, nustatė, kad tilto būklė buvo avarinė.

"Naudotis šiuo tiltu buvo tikrai nesaugu. Visa apačia buvo supuvusi, tiltas bet kuriuo metu galėjo griūti", - sakė A. Kazlauskas.

Važiavimo sąlygos nesikeis - kadangi eismo juostų plotis nepadidėjo, čia ir toliau stovės vienos krypties pirmenybę numatantys kelio ženklai. O štai pėstieji ir dviratininkai galės džiaugtis kiek platesniais šalitilčiais.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, ateityje ketinama rekonstruoti ir dar tu analogiškus tiltus Kauno–Jurbarko–Šilutės–Klaipėdos kelyje, nes jų būklė taip pat nėra gera. Kiek anksčiau "Plungės Jonis" sustiprino sutrūkusias šių tiltų sijas.

Tiesa, ateityje rekonstruoto Perkaso tilto svarba mažės, mat pabaigus 11 km ilgio aplinkkelio statybas jis aplenks Priekulę iš rytinės pusės ir bus daugiau nei kilometrą nutolęs nuo miestelio ribų.

Priminsime, jog stambiausiu transporto infrastruktūros objektu Vakarų Lietuvoje vadinamo Priekulės aplinkkelio pirmojo etapo statybos darbai pradėti birželį. Planuojama visiškai nauja 6,5 km ilgio kelio trasa aplenks Priekulę ir jungs valstybinės reikšmės rajoninį kelią Dreižiai–Agluonėnai su krašto keliu Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda.

Šį etapą baigti planuojama kitais metais, antrojo darbų etapo pabaiga planuojama 2014-ųjų gegužę. Aplinkkelio trasoje numatoma įrengti žiedinę sankryžą ties Dituva, taip pat pastatyti tris naujus tiltus per Griaudės, Agluonos ir Minijos upes.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder