Karštas vanduo ir gyvatukas: ir vėl rekordas

Karštas vanduo ir gyvatukas: ir vėl rekordas

Liepą Klaipėdos ir Gargždų daugiabučiuose įrengtų gyvatukų "apetitai" bus net trečdaliu mažesni nei pernai. Atitinkamai mažiau kainuos ir karštam vandeniui pagaminti skirta šilumos energija.

Jau trečią mėnesį iš eilės "Klaipėdos energija" vis fiksuoja rekordiškai mažas galutines šilumos kainas. Šįkart jos lyginant su birželiu mažėja 7,1 proc.

Nors šįkart nė vienas nepriklausomas šilumos gamintojas (NŠG), kurie patenkina visą "Klaipėdos energijos" nesezono poreikį, jau nebepasiūlė tokios rekordiškai mažos kainos kaip birželį (0,5 ct/kWh), tačiau savo įtaką esą padarė sumenkusios biokuro ir gamtinių dujų kainos.

Liepą šiluma ir vėl bus superkama tik iš UAB "Baltijos elektrinių investicijos" (BEI), praėjusį mėnesį pasiūliusios minėtą rekordiškai mažą kainą, AB "Klaipėdos baldai" ir iš šilumą deginant atliekas bei biokurą išgaunančios "Fortum Klaipėda". Pastarosios savo šilumą liepą parduos pigiau nei birželį, o BEI jau paprašė 0,84 cento už kWh.

Liepą ir vėl nedirbs net ir naujasis pačios centralizuotos šilumos tiekėjos - "Klaipėdos energijos" - biokuro katilas, nes jame pagaminta šiluma būtų beveik dešimtadaliu brangesnė nei išgaunama "Fortum Klaipėda". Už borto vėl liko ir UAB "Izobara" (1,2 ct/kWh) bei UAB "Pramonės energija" (1,77 ct/kWh). UAB "Geoterma" tradiciškai tokiu metų laiku pasiūlymų neteikia.

Liepą už šilumą Klaipėdos ir Gargždų gyventojai mokės 3,53 euro cento už kWh (kaina be PVM). Prieš metus šiluma kainavo 17,67 lietuviško cento (5,12 euro cento) už kWh.

Balandį užsibaigęs šildymo sezonas buvo pigiausias per pastaruosius keletą metų. Lietuvoje šilumos kainos per metus vidutiniškai sumažėjo 11, o Klaipėdoje - 19 proc.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder