Karklėje aptarta parengta raidos galimybių studija

Karklėje aptarta parengta raidos galimybių studija

Lapkričio 29 dieną Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė kartu su Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaite vyko į Karklę, kur dalyvavo konferencijoje „Karklės ir Olando Kepurės teritorijų ateities vizija. Vietos bendruomenės matymas“.

Karklės bendruomenės iniciatyva, talkinant architekto Algimanto Zavišos labdaros ir paramos fondui, palaikant Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai bei Pajūrio regioninio parko direkcijai, buvo parengta Karklės kaimo ir Olando Kepurės kraštovaizdžio draustinio teritorijų raidos galimybių studija, pasiūlytos galimos šios teritorijos tvarkymo idėjos. Konferencijoje buvo aptarti bendruomenės indėlio į saugomos teritorijos tvarkymo klausimai bei parengto darbo rezultatai.

Karklės bendruomenės narių organizuotas renginys prasidėjo ekskursija Olando Kepurės kraštovaizdžio draustinio takais. Po ekskursijos Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės sveikinimo žodžiu buvo atidaryta konferencija, kurioje net dviem pranešimų sesijomis buvo gvildenami svarbūs teritorijų saugojimo, Karklės ateities vizijos klausimai.

Pirmoje pranešimų sesijoje pranešimą „Žalioji ir Mėlynoji ekonomikos – priemonė vystyti pajūrio teritorijas“ skaitė Klaipėdos universiteto prof. dr. Ramūnas Povilanskas. Apie kultūros paveldo išsaugojimą ir vietos bendruomenės interesą kalbėjo Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas. Medinės architektūros saugojimo ypatumus pristatė menotyros daktarė Rasa Bertašiūtė.

Antroje pranešimų sesijoje Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus pavaduotoja Rūta Baškytė dalinosi gerąja praktika saugomose teritorijose saugant ir puoselėjant aplinką. Klaipėdos universiteto lektorius Edgaras Vaškaitis pasakojo apie iššūkius ir galimybes vietos bendruomenei ir verslui saugomose teritorijose. Klaipėdos rajono savivaldybės turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė skaitė pranešimą „Karklės atlasas Klaipėdos rajono savivaldybės turizmo išteklių kontekste“. Architektė Gerda Antanaitytė supažindino su Karklės atlasu, Karklės kaimo ir Olando Kepurės raidos galimybių studija.

Po pranešimų konferencijos dalyvių diskusiją, kaip ir visą renginį, moderavo Karklės bendruomenės pirmininkas Arvydas Urbis. Renginio dalyviai diskutavo apie Karklę kaip kurortinę teritoriją, aptarė bendruomenės lūkesčius, verslo galimybes, norą išsaugoti išskirtinę gamtą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder