Karių sraigtasparnis į ligoninę nuskraidino laive sunegalavusį žmogų

Karių sraigtasparnis į ligoninę nuskraidino laive sunegalavusį žmogų

Lietuvos karinių oro pajėgų karinių oro pajėgų (KOP) paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio Mi-8 įgula pirmadienį į ligoninę pristatė laive sunegalavusį asmenį.

Žmogaus gelbėjimo operacija prasidėjo po to, kai apie pusiaudienį Lietuvos karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras gavo pagalbos prašymą iš Baltijos jūroje esančio Lenkijos laivo „Herakles“. Pranešta, kad vienam įgulos nariui pasidarė bloga. Įvykio metu vilkikas nuo Klaipėdos buvo nutolęs 11,5 jūrmylės.

Jūrų gelbėjimo koordinaciniam centrui koordinuojant gelbėjimo operaciją, ligonis KOP sraigtasparnio gerve buvo pakeltas nuo laivo ir nuskraidintas į Klaipėdos Jūrininkų ligoninę ir perduotas medikams.

Nemirsetoje budinti Karinių operacijų pajėgų Paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio įgula, vadovaujama kapitono Eligijaus Rukšnaičio, nuo pranešimo gavimo iki pakilimo į orą užtruko apie septynias minutes. Iš viso operacija vyko apie 50 minučių. Visoje Lietuvoje siaučiant pūgoms skrydžio sąlygos nebuvo palankios, nors vėjo greitis siekė tik 5 m/s.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, KOP Paieškos ir gelbėjimo sraigtasparniai bet kuriuo metu yra pasiruošę padėti į nelaimę patekusiems žmonėms. Lietuvoje yra du postai (Kaune ir Nemirsetoje), kuriuose visą parą budi įgulos.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras yra Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų padalinys. Šis centras organizuoja, koordinuoja ir vadovauja žmonių paieškai ir gelbėjimui įvykio rajone, centras taip pat teikia pagalbą atliekant naftos, kenksmingų medžiagų išsiliejimų ir kitų teršimo incidentų likvidavimo darbus jūros rajone.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder