Kandidatas į Palangos merus kviečia „neprašikti“ šanso

Kandidatas į Palangos merus kviečia „neprašikti“ šanso

Ko tik nepadarysi dėl svajonės tapti Palangos meru! Netgi kvailysčių!? Buvęs žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius, visuomeninio rinkimų komiteto „Pirmyn, Palanga ir Šventoji!” kandidatas į kurorto merus, pasistatęs reklaminį „furiuką“ prie autobusų stoties „Maximos“, verčia kikenti net pradinukus: užrašas ant tento per visą mašinos plotį skelbia: „Neprašik dar vieno šanso!”

Tiesa, pirmame žodyje raidė „i“ perbraukta ir pakeista į „y“. Taigi, ponas Viliau, kokia jūsų tikroji žinutė?..

Eiliniam palangiškiui V. Martusevičiaus pavardė, sutikime visi, ne kaži ką sako. Tačiau visagalis „seklys“ internetas atskleidžia, kad kandidatas į Palangos merus V. Martusevičius – tas pats buvęs „darbietis“ žemės ūkio ministras V. Martusevičius, kurio priežiūroje Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra (RRA) pirko miltus mažiausiai dukart brangiau nei rinkos kaina.

Dar prisimenate „auksinių miltų“ skandalą, nuvilnijusį per Lietuvą šiek tiek daugiau kaip prieš dvejus metus? Itin brangiai miltai vargšams šelpti buvo perkami ne iš kaimo Juzės, o iš paties Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho šeimai priklausančio Kėdainių konservų fabriko!

Kilus vadinamajam „auksinių miltų“ skandalui, 2016 metų sausį iš pareigų pasitraukė tuometinė RRA vadovė Aldona Miliuvienė, o vasarį atsistatydino ir žemės ūkio viceministras V. Martusevičius.

Kaip skelbia BNS, valdžiai svarstant likviduoti „auksinių miltų“ istorijoje figūravusią Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrą (RRA), neaišku, kas turėtų grąžinti beveik 0,5 milijonų eurų europinės paramos, už kurią buvo perkami ne tik miltai, bet ir konservai, makaronai.

Taip pat gerokai didesne nei rinkos kaina!

RRA, kurią kitąmet turėtų pakeisti nauja viešoji įstaiga, vis dar bylinėjasi teismuose dėl Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) nurodymo grąžinti lėšas. RRA lėšų neturi, laukia teismo sprendimo.

Ar neatsitiks taip, kad atsakomybės bus pareikalauta ir iš buvusio viceministro V. Martusevičiaus?

Vienam palangiškiui, visiems gerai žinomam buvusiam vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui teko ne vienerius metus varstyti teismo duris, prokuratūrai valstybės vardu siekiant išieškoti jo galimai padarytą žalą, ir tik pernai, įsikišus Konstituciniam teismui, R. Palaitis lengviau atsikvėpė – atverti savo piniginės nereikės.

Tiesa, V. Martusevičius visąlaik neigė savo kaltę dėl „auksinių miltų“.
Įdomu ir tai, ar protingas, tačiau labai mažai kam Palangoje žinomas vyras V. Martusevičius pats sugalvojo „eiti“ į merus po rinkimų komiteto „Pirmyn, Palanga ir Šventoji!” vėliava?

Šiam komitetui vadovauja, beje, buvusi „darbietė“ švietimo ir mokslo viceministrė, palangiškė Genoveita Krasauskienė.

O gal vyrą kandidatuoti įkalbino kontraversiškai vertinamas bičiulis nuo šachmatų lentos (žiūrėkite nuotrauką) Eimutis Židanavičius, kuriam, einančiam į rinkimus su Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Palangos skyriumi, vėl tenka aiškintis dėl kriminalinės praeities?

Bet kuriuo atveju stebina į merus susiruošusio politiko manymas, kad „praeities skeletai“, tiksliau „auksiniai miltai“, nebus prisiminti raginant „neprašikti“ (neprašyti) dar vieno šanso...

Tokia kandidato į didžiausio šalies kurorto merus agitacija neliko nepastebėta socialiniame tinkle „Facebook“.

Diana Kemešiene prisistačiusi „Facebook“ vartotoja paliko tokį įrašą paskyroje „Mano Palanga“: „Buvęs žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius, atklydęs į Palangą, toliau skaldo auksinius „bajerius“. Tiesa, šį kartą nesiūlo už valdiškus pinigus pirkti auksinių miltų dešimt kartų didesne kaina, bet ragina palangiškius „neprakakoti“ galimybės rinkti jį Palangos meru. Po velnių, reikalingas mums „išpirdolintas“ iš Žemės ūkio ministerijos „auksinių miltų“ meras Vilius Martusevičius?“

Kristina Staniulė taip pat stebisi: „Vakar taipogi atkreipiau dėmesį į šią reklamą. Kandidato nežinau, bet ta užuomina į „šikimą“... Pirma mintis buvo – jis pats tai sugalvojo, ar jam patarė kas nors? Labai jau keistas būdas vilioti rinkėjus...“

Tiesa, kai kam tokia užuomina į „šikimą“ oro negadina.

„(Kalba netaisyta) Prasideda juodų dėmių ieškojimas, tas miltus pardavinėjo, tas „Lino“ baseiną sugriovė..., nėra šventų, bet kad keisti kažką Palangoje reikia, tai būtina. Aš manau, kad į valdžią turėtų ateiti nauji veidai, net mėsos kombinate skerdimo ceche neleisdavo ilgiau dirbti kaip 5 metus“, – „Facebook“ paskyroje „Mano Palanga“ parašė Arūnas Švedkauskas.

Kaip pats kandidatas į merus aiškina savo kontraversišką žinutę rinkėjams, ketvirtadienį, vasario 14 „Palangos tiltui“ nepavyko sužinoti – V. Martusevičius į „Palangos tilto“ skambučius neatsakė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder