Ką gero padarė valdžia? (15)

Ką gero padarė valdžia? (15)

Šiandien siūlome susipažinti, kokius gerus darbus miesto bendruomenei įpusėjus kadencijai nuveikė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Algirdas Grublys, priklausantis Lietuvos liberalų sąjūdžiui.

Esu Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas. Per metus sukviečiau 31 posėdį ir 2 pasitarimus. Jų metu, kartu su miesto meru Vytautu Grubliausku, analizavome Tarybos sprendimų projektus, bei diskutavome aktualiais savivaldybės problemų sprendimo klausimais: biudžeto pajamų didinimo, rinkliavų optimizavimo, mokesčių surinkimo, teritorijų planavimo, SGD terminalo statybų, uosto ir miesto santykių, miesto strateginio plano ruošimo, seniūnaičių veiklos organizavimo.

Nuolat dalyvavau koalicijos pasitarimuose ir pirmadienio administracijos pasitarimuose pas miesto merą. Svarstant aktualius miestui klausimus stebėjau savivaldybės tarybos kolegijos pasitarimus.

Dirbau Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete. Buvau iniciatyvus aplinkosaugos srityje, ypač sprendžiant miesto oro ir aplinkos taršos mažinimo problemas. Tiek posėdžiuose, tiek raštais reikalavau, kad statant SDG terminalą būtų skirtos lėšos ir įrengta nauja taršos matavimo stotis. Nuolat pasisakiau dėl Danės upės gamtinės aplinkos ir vandens kokybės gerinimo. Reikalavau, kad būtų plečiamas apleistų ir neprižiūrimų pastatų, kuriems privalu taikyti didesnius mokesčius ir skirti baudas, sąrašas.

Aktyviai dalyvavau Savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto darbe. Komiteto veikos rezultatas: per šiuos metus pagerėjusi miesto savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos darbo kokybė.

Esu Korupcijos prevencijos ir kontrolės komiteto pirmininkas. Pripažinsiu, kad komiteto darbas nebuvo aktyvus. Šiek tiek stabdė per anksti įsibėgėjusi Seimo rinkimų kampanijai. Korupcijos tematika šioje kampanijoje buvo labai jautri ir nesinorėjo, kad komiteto posėdžiai taptų „pigia tribūna“. Nuolat studijavau savivaldybės administracijos ruošiamus dokumentų projektus, teikiau pastabas. Stengiausi, kad būtų paskirtas asmuo už korupcijos prevencijos vykdymą savivaldybės administracijoje. Tai pavyko.

Dalyvavau STT surengtuose mokymuose Vilniuje ir seminare Klaipėdoje. Dalyvaujant STT pareigūnams, surengtas posėdis–susitikimas su Seimo narių grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininke Agne Bilotaite.

Dalyvauju Savivaldybės tarybos Jūrinių ir vidaus vandenų komisijos darbe. Kartu su komisijos pirmininku Valerijonu Bernotu dėjome nemažai pastangų, kad nuo 2012 m. atsirastų realus žuvies turgus Danės krantinėje. Vasarą minimali prekyba jau vyko. Skyriau dėmesį Klaipėdos žuvininkystės vietinės veiklos grupės darbo skaidrumui užtikrinti.

Skiriau daug dėmesio ir energijos miesto bendruomenės veiklos aktyvinimui:

Ištisus metus dalyvau įvairiose diskusijose, svarstymuose ir pasitarimuose bei ruošiant dokumentus dėl Klaipėdos miesto kūno kultūros ir sporto sistemos reformos metmenų įgyvendinimo.

Akyviai dirbau grupėje dėl Klaipėdos miesto 760 metų istorinės sukakties paminėjimo. Dirbant komandoje pavyko įgyvendinti 3 gerus projektus.

Siekiant atgaivinti senamiestį pirma kartą surengėme LR orientavimosi sporto čempionato varžybas su startu ir finišu Teatro aikštėje ir trasomis senamiesčio gatvelėse. Kartu vyko renginys jaunimui „Pažink senamiestį bėgiodamas. Varžybose dalyvavo 650 šalies ir užsienio sportininkų .Buvau šių renginių organizacinio komiteto narys ir vyr. teisėjas.

Dirbau organizacinėje grupėje ruošiant Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 90-mečio paminėjimo renginius. Naktinio žygio trasos ir teatralizuota karybos istorijos klubų inscenizacija „Prefektūros šturmas“ Teatro aikštėje turėjo įsiminti daugeliui.

Informacija

“Vakarų ekspresas“ paskelbė A. Šulco, N. Istominos, V. Grubliausko, V. Bernoto, Z. Šličytės, S. Budino, N. Čapo, A. Razbadausko, V. Čepo, A. Banionienės, A. Vaišvilos, V. Vareikio, L. Petraitienės ir A. Grublio išpažintis. M. Žilys ir R. Taraškevčius į „Vakarų ekspreso“ prašymą pažvelgė formaliai ir savo 2012 m. darbų ataskaitą pažadėjo paskelbti tik balandžio mėnesį, esą to reikalauja Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos reglamentas. Lina Skrupskelienė ir Julija Pliutienė prisipažino dirbančios vos du mėnesius, todėl neturinčios kuo pasigirti. O Ivanas Romanovas atsakė, kad apie tarybos narių darbus turi spręsti rinkėjai (o skaitytojai – ne rinkėjai?). Primename, kad Taryboje yra 31 narys. Likusieji 10 nepateikė jokio atsakymo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder