Ką gero padarė miesto valdžia? (8)

Ką gero padarė miesto valdžia? (8)

Šiandien siūlome susipažinti, kokius gerus darbus miesto bendruomenei įpusėjus kadencijai nuveikė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Saulius Budinas, priklausantis Liberalų ir centro sąjungai.

“Per ataskaitinį laikotarpį, kaip Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys, vykdžiau veiklą numatytą Savivaldos įstatyme ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamente.

Esu Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Kolegijos narys, vadovauju Ugdymo ir jaunimo reikalų komitetui. Jame sprendžiami švietimo, sporto ir jaunimo klausimai.

Paruošiau sprendimo projektą, draudžiantį nepilnamečiams asmenims rūkyti Klaipėdos miesto savivaldybės viešosiose vietose. Šis, didelio miestiečių palaikymo sulaukęs, įsigaliojo dar 2011 metų lapkritį. Nors Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje reikalavo jį panaikinti, džiaugiuosi, kad mano kolegoms Taryboje užteko išminties atsispirti ir draudimas liko galioti.

Įgyvendinant Klaipėdos miesto sporto kongreso rezoliuciją, kurioje buvo konstatuota bloga situacija miesto sporte, inicijavau darbo grupės sudarymą. Kartu su kolegomis paruošėme sporto pertvarkos metmenis, kuriuos pristačiau Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegijoje ir jiems buvo pritarta. Metmenyse numatyti šie pagrindiniai tikslai: įvesti „sportuojančio vaiko krepšelį“, pertvarkyti biudžetines įstaigas, kad jų veikla būtų maksimaliai skaidri, o sporto infrastruktūra taptų lengvai kontroliuojama ir labiau prieinama miesto gyventojams, reorganizuoti savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyrių įsteigiant padalinį, atsakingą už gyventojų sveikatingumo programų ir projektų rengimą ir įgyvendinimą, masinių sporto renginių ir varžybų organizavimą. Sieksiu, kad per 2013 metus visa tai būtų įgyvendinta.

Dirbau darbo grupėje, kurioje analizavome futbolo situaciją mieste. Jau šiais metais atsiras dirbtinės dangos futbolo aikštė, kurioje ištisus metus galės vykti įvairaus lygio futbolo rungtynės bei treniruotės.

Sporto taryba, kurios narys esu, pritarė mano siūlymui kad Klaipėdos miesto olimpinės pamainos sportininkams būtų skiriamos stipendijos. Jau antri metai, kai stipendijos mokamos geriausiems miesto sportininkams.

Mažėjant mokinių skaičiui mūsų mieste, būtina optimaliau naudoti ugdymui skirtas lėšas, todėl didelį dėmesį šiais metais teko skirti bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkai. Kai kurie svarbesni pertvarkos plane numatyti sprendimai: dviejų rusakalbių mokyklų sujungimas, dviejų specialiųjų mokyklų sujungimas, pritarta „Ąžuolyno“ gimnazijos siekiui tapti akademine gimnazija.

Mieste trūksta vietų ikimokyklinėse ugdymo įstaigose, o ir kai kurie esami darželiai reikalauja remonto. Ypač naujų langų. Sieksiu, kad iki šių metų pabaigos neliktų darželių nepakeistais langais. Reaguodamas į Labrenciškių bendruomenės prašymą, inicijavau greičio apribojimą ties gyvenviete. Pavyko argumentuotai pagrįsti šio sprendimo būtinumą ir greitis buvo sumažintas. Tai leidžia saugiau jaustis tiek vaikams tiek ir kitiems gyventojams pereinant gatvę.

Praėjusiais metais pradėtas ruošti 2013-2020 m. Klaipėdos miesto strateginis plėtros planas. Aktyviai dirbau švietimo, kultūros ir sporto klausimų sprendimo grupėje. Tikiu, kad daugelis mano pasiūlytų priemonių liks ir galutiniame plano variante“, - savo nuopelnus bendruomenei išvardijo S. Budinas.

Informacija

Primename, kad „Vakarų ekspresas“ tebelaukia ir kitų Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narių ataskaitų, ką jie gero nuveikė miesto bendruomenei. Be jau paskelbtų A. Šulco, N. Istominos, V. Grubliausko, V. Bernoto, Zitos Šličytės, Sauliaus Budino ir Nerijaus Čapo išpažinčių, artimiausiu metu ketiname publikuoti ir Artūro Razbadausko, Lilijos Petraitienės gerų darbų sąrašus. Vygantas Vareikis, Mindaugas Žilys ir Rimantas Taraškevčius į „Vakarų ekspreso“ prašymą pažvelgė formaliai ir savo 2012 m. darbų ataskaitą pažadėjo paskelbti tik balandžio mėnesį. Lina Skrupskelienė ir Julija Pliutienė prisipažino dirbančios vos du mėnesius, todėl neturinčios kuo pasigirti. O Ivanas Romanovas atsakė, kad apie tarybos narių darbus turi spręsti rinkėjai (o skaitytojai – ne rinkėjai?). O kur kiti 15 Tarybos narių?

Laukiame trumpų Jūsų atskaitų!

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder