Jūros šventė: meras įžvelgia ir minusų

Jūros šventė: meras įžvelgia ir minusų

Praėjus savaitei po tradicinės Jūros šventės, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pripažįsta, jog bendram kontekste šventė pavyko, tačiau mato ir taisytinų dalykų.

Meras džiaugėsi, jog nuostolių Jūros šventės metu nepatirta itin daug - apgadintas vienas tualetas, dar vienas nuverstas, išgriautos kai kurios šaligatvių plytelės.

"Atsižvelgiant į šventės mastą, nuostoliai tikrai nebus dideli", - sakė V. Grubliauskas.

Vienas iš pasitvirtinusių veiksmų, V. Grubliausko teigimu, buvo mugės perkėlimas į vieną bendrą erdvę. Meras taip pat patenkintas prevenciniu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbu - šventėje neliko neaiškių prekybininkų, negauta nė vieno pranešimo apie apsinuodijimus.

Nors miesto vadovo teigimu, šventė praėjo sklandžiai, tačiau ką keisti yra. V. Grubliauskas buvo linkęs abejoti šventinių renginių kokybe. Pasak jo, reikėtų gerai pagalvoti, ar didelis renginių kiekis, įtraukiant į programą bet ką, kas tuo metu vyksta, yra siekiamybė. Mero teigimu, reikėtų viską labiau apgalvoti ir geriau likti prie mažesnės gausos, bet didesnės kokybės.

Dar vienas aspektas, iškėlęs tam tikrų klausimų, anot mero, abiejų tiltų pakėlimas laivų parado metu. Pasak V. Grubliausko, visiškas kelio užtvėrimas ir žmonių minios spūstis prie tiltų yra gana rizikingas dalykas. Miesto vadovo manymu, abu tiltai negali būti keliami vienu metu, be to tam neužtenka ir vienos technikų komandos.

Priekaištų meras turėjo ir Jūrininkų šventinės eisenos organizatoriams. V. Grubliausko teigimu, visiškai nesuprantama, kodėl garbingi žmonės - kapitonai - turėjo sekti paskui besispardančios kumelės pasturgalį, o orkestras buvo nugrūstas į galą. Abejonių sukėlė ir ilgas sustojimas Atgimimo aikštėje. Taip pat mero priekaištų sulaukė ir eisenos maršrutas, ypač dėl to, kad jis vedė ir per Daržų gatvę.

Nepaisant visų priekaištų, miesto meras teigė likęs patenkintas Jūros švente, o visi nesklandumai esą yra tik stimulas ateityje tokių klaidų nekartoti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder